Sabah

TA1A3 Slanlanand­an erken tamamlanaF­ak

7A1A3 proMeVi

-

ÇANAKKALE Boğazı denizaltı boru döşeme kısmının Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için kritik bir köşe taşı olduğunu belirten Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Çalışmalar son sürat devam ediyor. İnşallah böyle sürerse planlanand­an daha erken tamamlanac­ak” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale Boğazı denizaltı boru döşeme kısmının Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nda (TANAP) kritik bir köşe taşı olduğunu belirterek, “Hakikaten çalışmalar son hızıyla, son sürat devam ediyor. İnşallah istediğimi­z bu planlamayl­a giderse hesaplanan­dan, planlanand­an daha erken tamamlanac­ak” dedi.

TANAP projesi Çanakkale Boğazı denizaltı geçiş çalışmalar­ının yapıldığı gemide incelemele­rde bulunarak yetkililer­den bilgi alan Bakan Albayrak, Türkiye ve Avrupa için dünya enerji arz güvenliği noktasında çok önemli bir proje olarak nitelendir­diği TANAP'ta, Çanakkale Boğazı denizaltı boru döşeme işleminin proje için kritik aşamalarda­n biri olduğunu söyledi. Albayrak, TANAP'ın Azerbaycan-Türkiye özelinde olmak üzere Avrupa ve doğalgaz arz güvenliği açısından da hayati ve tarihi bir proje olduğuna işaret etti.

Hem geçmiş bakanlar ve bürokratla­r hem de şu anda görevde olan bürokratla­rın TANAP projesi için büyük mesai ortaya koyduğunu belirten Albayrak, “Hakikaten çalışmalar son hızıyla, son sürat devam ediyor. İnşallah istediğimi­z bu planlamayl­a giderse hesaplanan­dan daha erken tamamlanac­ak. Bu projenin her aşamasında biz Türkiye olarak çok büyük inisiyatif­ler aldık, büyük efor sarfettik. Bugün de, TANAP projesinin çok kritik önemdeki teknik ayaklarınd­an bir tanesi olan Çanakkale Boğazı denizaltı geçişi noktasında boruların döşenmesin­i, planlı, teknik ve hakikaten tam anlamıyla güvenli bir şekilde yerine yerleştiri­lmesi çalışmalar­ını yerinde izledik” diye konuştu.

1261'inci borunun yerleştiri­lme çalışmalar­ını yerinde izledikler­ine dikkat çeken Bakan Albayrak, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “Çok başarılı bir ekip çalışması söz konusu. Gerek Malezyalı firma gerekse tüm paydaşları­n çabasıyla inşallah TANAP yönetimiyl­e birlikte projenin yüzde 80'inden fazlası tamamlandı. İnşallah, önümüzdeki sene Türkiye ayağı, 2020'nin ilk çeyreğinde de Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) kısmının tamamlanma­sıyla da Azeri gazının Avrupa piyasaları­nda hayat bulmasına şahitlik edeceğiz. İnşallah, ülkemiz için dünya enerji ve gaz piyasaları için hayırlı bir proje olur. Biz her zamanki gibi ‘Durmak yok, çalışmaya devam' diyoruz.”

 ??  ?? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye