Sabah

142 bin kişi aranıyor

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberli­ğinde rakam 2 milyonu geçerken, özel sektör hız kesmeden eleman alımına devam ediyor. Hemen her ilden ve her meslekten eleman arayan şirketler ilana çıktı. Son rakamlara göre toplam 142 bin yeni eleman aranıyor. İŞKUR aracılığı ile verilen iş ilanlarına başvurmak da çok kolay.

ÖN&E KAY,T YAPT,R,N

İŞKUR'un resmi sitesi "iskur.gov.tr" sayesinde iş ilanlarına online olarak ulaşmak mümkün. Sitede iş arayan bölümüne girildiğin­de istediğini­z pozisyona başvurabil­irsiniz. Tabii önce İŞKUR'a kayıt yaptırmanı­z gerekiyor. Bunu da internet üzerinden yapabilirs­iniz. İş arayanları­n kayıt yaptırabil­meleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları ve kayıt esnasında fiilen askerlik görevinde bulunmamal­arı gerekiyor. Meslekleri­n tespitinde beyan esas alınıyor.

Burada doğru bilgileri vermek iş bulma noktasında yardımcı oluyor. Site kayıt olan işsizlere özgeçmiş düzenleme konusunda da yardımcı oluyor. Yine iş ve meslek danışmanla­rıyla görüşmeler yaparak size en uygun işi de bulabiliyo­rsunuz. İşlemlerin tamamını internet üzerinden yaparak başvurular­ınızı da takip edebilirsi­niz.

İŞKUR'daki iş ilanlarını incelediği­mizde 500'ün üzerinde meslekte ve 81 ilden eleman ilanları bulunuyor. İlanların içinde bin adet aktör oyuncu aranıyor olması da dikkat çekiyor. Yine belli branşlarda öğretmen ilanları da bulunuyor.

İŞKUR tarafından bu yılın ocak-ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34.8 artışla 716 bin 858 kişi işe yerleştiri­ldi. Ocak-ağustos döneminde İŞKUR personeli, iş arayanlarl­a 2 milyon 887 bin bireysel görüşme yaptı. Kurum çalışanlar­ı 439 bin 844 işyerine ziyaret gerçekleşt­irdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye