Sabah

‘Bu vahşeti unutmayaca­ğız’

- Hüseyin KAÇAR / SABAH

HDP’nin çağrısıyla 6-7 Ekim 2014’te çıkan olaylarda katledilen Yasin Börü, Hasan Gökguz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş’in ailelerini­n matemi dinmiyor

Diyarbakır'da üç yıl önce Kurban Bayramı'nda et dağıtırken terör örgütü PKK yandaşları­nca vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökguz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş'in yakınların­ın acısı dinmedi.

Türkiye'yi bir iç savaşa sürükleme projesinin yıl dönümünde acılı aileler, olaylarda yaşamını yitiren evlatların­ın mezarların­a koştu.

16 yaşında vahşice katledilen Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, “Biz sağ oldukça oğlumu unutmayaca­ğız. Yokluğu her zaman belli, hiç aklımızdan çıkmıyor. Oğlumu insanlık dışı bir şekilde öldürenler ceza aldı. Ancak, olayları başlatan azmettiric­iler işledikler­i suçtan ceza almadı. Biz her defasında söylüyoruz, Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak da bu davadan ceza alsın” ifadelerin­i kullandı.

Yasin Börü ile birlikte yine işkence edilerek öldürülen Hasan Gökguz'un babası Mehmet Gökguz da, “6-7 Ekim saldırılar­ı ve 15 Temmuz darbe girişimi aynı amacı taşıyordu. O günkü olaylar gece ve gündüz hiç aklımızdan çıkmıyor. O gün vahşet günüydü” dedi. KATİLLER CEZALANDIR­ILDI

Gökguz, “O gün ölenlerin tümünden Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile Gültan Kışanak sorumludur. Onların da teröristle­r gibi ceza almasını istiyorum” diye konuştu.

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın Kobani (Ayn el Arap) olaylarını bahane ederek 6-7 Ekim 2014'te ‘sokağa çıkın' çağrıları üzerine başta Diyarbakır olmak üzere 35 ilde terör örgütü PKK yandaşları­nca terör estirilmiş­ti.

Bölgedeki FETÖ'cü polislerin de göz yumduğu olaylar sırasında 50 kişi hayatını kaybetmişt­i.

Olaylara yönelik Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 41 sanıktan 16'sı beşer kez ağırlaştır­ılmış müebbet, 2'si ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı.

 ??  ?? <aYX] D2NAT
<aYX] D2NAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye