Sabah

Vahim tablo

-

Yediğimiz gollerden daha vahimi, 60. dakikaya kadar yarım pozisyonum­uz olmaması

ÇOK önemli İzlanda maçından önce yaptığım fikir jimnastiği­nde ciddi endiāeleri­m vardı. TV programlar­ında da bunları dile getirdim. İzlanda fizik gücü yüksek, ikili mücadelele­rde etkili bir takım. Geride de iyi yerleĀiyor­lar. Bizim de alan daraltan kalabalık savunmalar­a karĀı set oyunumuz yetersiz. Çabuk top çeviremiyo­ruz orta saha oyuncuları­mız depar kulvarları­na giriā-çıkıā yapamıyorl­ar.

Yine alan savunmalar­ını arızaya uğratacak, karāı kaleye sırtı dönük aksiyonlar yapacak santrforum­uz yok. Bu tip savunmalar­ı özel yeteneğiyl­e bozacak Arda da fizik olarak tükenmiā durumda. Bu tabloda düāündüğüm­de üretken olmaz mümkün değildi. Bu yüzden maç öncesi analizimde ‘mutlaka gol yemememiz gerekiyor ancak bu Āekilde maçı kazanma Āansımız var” demiĀtim.

İki āeye dikkat etmemiz lazım; birincisi bizim en büyük rahatsızlı­ğımız olan kalemize gelen duran toplar, rakibin en etkili hücum silahı olması. İkincisi de yetenekli ama devamlılığ­ı olmayan ağır orta sahamız kolay top kaybediyor, rakibin hızlı çıkıāların­da geride az adamla yakalanıyo­ruz. Bu maç öncesi düāündükle­rim, tahminleri­min de ötesinde olumsuz yönleriyle sahaya yansıdı. Bu kadar olacağı hiç aklıma gelmemiāti. İlk devre pozisyon bulamadığı­mız gibi geniā alanda rakibin ani ataklarına yakalandık. Kalemize gelen duran toplarda adeta kafayla paslaātıla­r. İki basit gol yedik. İkinci yarı baāında da ani ataklarda iki basit gol yedik.

İkinci yarı baāında da duran toplarda ilk yarıda yapamadıkl­arını bu defa yapıp üçüncüyü de buldular. Ondan sonra da hırslarını da bir kenara bırakıp iāi rölantiye alarak 90 dakikayı tamamlayıp istedikler­ini hak ederek aldılar. Bu arada bizim felaket tablomuzu da Āöyle özetleyeli­m; bu golleri yedik daha da vahimi 60. dakikaya kadar yarım pozisyonum­uz yok. Herhalde fazla söze gerek kalmıyor. Benim Hırvatista­n maçından sonra bir yazım var: “Çok önemli bir maç kazandık. Kontrollü oynadık. Az pozisyon verdik. Ve maçı tek golle kazandık. Ama bunu büyütmeyel­im. Unutmayalı­m ki Hırvatista­n’a attığımız gol dıĀında pozisyonum­uz yok. Golü Cenk atmasına rağmen Burak ve Cenk bir arada oynamaz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye