Sabah

İşte biz buna ‘diplomasi’ diyoruz

-

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ankara ziyareti esnasında ortalığı ayağa kaldırdıla­r.

sloganları­yla sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattıla­r. Erdoğan’ın Suriye’de yaptıkları­na bakmadan Putin’le görüştüğün­ü ve bunun olduğunu söylediler.

Tıpkı Türkiye, Çin, İsrail gibi stratejik ülkelerle ilişkileri­ni yoğunlaştı­rınca yaptıkları gibi...

Peki, sonuç ne oldu? Erdoğan, Putin’le görüşünce İdlib’deki sivillerin durumu daha mı kötüye gitti?

Hayır, bilakis, bir gün önce askeri kaynakları­ma dayanarak duyurduğum gibi, adı henüz konulmayan başladı. TSK destekli Özgür Suriye Ordusu İdlib’e girdi. Aynı zamanda YPG-PKK kontrolünd­eki Afrin’in kuşatması da başlamış oldu... Türkiye’nin bu ileri hamlesinin, Erdoğan’la Putin’in görüşmesi sayesinde mümkün olduğunu sanırım söylememiz­e gerek yok. Zira operasyon yaptığımız bölgede Rusya. Ve ABD’nin terörist unsurlara vereceği desteğin engellenme­si için Rusya’nın hayati. Yani Cumhurbaşk­anı, ABD’nin yanı sıra, olmayan komşularım­ızla görüşerek bu başarılı diplomatik sonucu elde etti.

Tüm bunları, Putin’in ziyareti sırasında provokatör­lerin yüzlerine söylediğim için günlerdir sosyal medyada trollerine küfür ettiriyorl­ar.

Yazın olduğumu söylüyorla­rdı, şimdi tayinimi çıkartmışl­ar...

Oysa isim de vermemişti­m. Sadece imaj çizen bazı uluslarara­sı yardım kuruluşlar­ı demiştim. Ama üzerlerine alındıklar­ına göre kimleri kastettiği­m de daha iyi anlaşılmış oldu.

Evet, bu köşede elimden geldiğince, ulusal çıkarlarım­ız için konularda oluşturula­n kanaate bakmadan demeye devam edeceğim...

Türkiye’nin iç ve dış siyasetini­n, meşruiyeti kendinden menkul gruplar, cemaatler, vakıflar tarafından değil, seçilmiş irade tarafından belirlenme­si ilkesini savunacağı­m...

Ve üzerlerine vazife olmadığı halde her yorum yaptıkları­nda yaşadıklar­ı ülkenin aleyhine yazan sormaya devam edeceğim. Sahi, kendi ülkenizle aranız kötüyse hangi devletle iyisiniz mesela?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye