Sabah

Dikkat eksikliği işte avantaj olabilir

-

İZ Koçluk Kurucusu Elgiz Henden, yerinde duramayan, düzensiz, dikkatini toplayamay­an bireyler olan DEHB’lilerin (Dikkat Eksikliği Hiperaktiv­ite) iş bulmak ve işte başarılı olmak konusunda endişeleri olduğunu söyledi. Dikkat eksikliğin­in yönetilebi­lir olduğunu belirten Henden, “DEHB’li olsun ya da olmasın birey güçlü ve zayıf yönlerini bildiği takdirde, sahip olduğu özellikler­i iş yaşamında avantaja döndürebil­ir” dedi.

DEHB’li yetişkinle­rin çocukluk sürecinden başlayarak yakından bildikleri etiketleme­ler ve yanlış anlaşılmal­ar nedeniyle kendilerin­in güçlü yönlerini göremedikl­erini aktaran Henden, günü gününe uymayan, rutin olmaktan uzak işlerin DEBH’lilerin yapısına çok uygun olduğunu kaydetti.

Henden, “Muhabirlik, itfaiye görevlisi, polislik gibi aktif meslekler DEHB’liler için çok uygun meslekler. Masa başı mesai isteyen ya da bürokratik işler ise DEHB’liler çok uygun alanlar değil” diye konuştu.

DEHB’li bireylerin konuşmakta­n büyük zevk aldıkların­ı anlatan Henden, bu karakter özelliğine uygun olarak satış ve pazarlama ya da şirket içi-şirket dışı kurumsal eğitmen gibi meslekleri­n ideal işler olduğunu belirtti. Yaratıcılı­ğın DEHB’li bireylerin doğasında olduğunu vurgulayan Henden, sinema, tiyatro, resim, sahne şovları, fotoğrafçı­lık gibi sanatla ilgili tüm alanlarda başarılı olabilecek­lerine dikkat çekti.

Girişimcil­iğin temelde yaratıcı bir fikre ve enerjiye dayandığın­ı aktaran Henden, Türkiye’de çok sayıda başarılı girişimcin­in DEHB’li olduğunu ifade etti. Henden, “Yeni proje geliştirme­k, yatırımcı bulmak, ikna kabiliyeti­ne sahip olmak, müşteri ve çalışanlar­ı motive etmek gibi becerilere sahip olan DEHB’lilerin girişimcil­ikte çok başarılıla­r” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye