Sabah

Günün İçinden

*ökova Körfe]i·nde bulunan Akyaka beldesi bilinen yöresel rü]gkr

-

Muğla’nın dünyaca ünlü Gökova Körfezi’nde bulunan Akyaka beldesinde bu yıl Dünya Kiteboard Ligi’nin Türkiye ayağındaki yarışmalar coşkuyla başladı. Rüzgar ve uçurtma sörfü alanında Avrupa’daki en iyi 8 sahil arasında bulunan Akyaka’nın birinci derece sit alanı olan Akçapınar sahili daha önce piknik alanıydı. Bölgenin yılın her döneminde sörf için uygun rüzgar aldığı belirlenin­ce Muğla Valiliği tarafından sahil Kiteboard (uçurtma sörfü) alanı olarak tescillend­i. 2010’dan beri bölgede açılan özel okullar öğrenciler­e rüzgar ve uçurtma sörfü dersleri veriyor. Akyaka’da 2017 Dünya Kiteboard Ligi’nin Türkiye ayağındaki yarışmalar başladı. Türkiye Yelken Federasyon­u himayesind­e Akçapınar sahilinde “WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka” adıyla düzenlenen organizasy­ona 19 ülkeden 36 sporcu katıldı.

Organizasy­onun düzenleyic­isi Tarık Köni, dünyanın önde gelen sporcuları­nın yer aldığı yarışların, bölgenin dünyaya tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi. Çok sayıda seyirci sporcuları­n su üzerinde yaptığı akrobatik hareketler­i ilgiyle izledi.Bölgede “Deli Mehmet” adıyla bilinen yöresel rüzgar nedeniyle sahilin sörfe çok elverişli olduğunu anlatan sörf tutkunları, “Her yıl 100 bin kişi rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak ve eğitim almak amacıyla Akyaka’ya geliyor” dedi.

Gelen her sörfçünün bölgeye önemli gelir sağladığın­ı belirten Akyakalı turizmcile­r “Ziyaretçi sayısı arttığı için konaklama yeri yetmiyor. Birçoğu yakın belde ve köylerde kalıyor. Deli Mehmet rüzgarı ve muhteşem doğasının yanında elverişli hava şartları nedeniyle bir çok ünlü sporcu burayı antrenman alanı olarak kullanıyor” diye konuştu.

 ??  ?? Artan ]iyaretle konaklama yeri
Artan ]iyaretle konaklama yeri
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye