Sabah

15 yıl önce 15 yıl sonra

- Seref oguz#sabaK com tr

Hep Birlikte Büyük Hedeflere temalı 26’ncı İstişare ve Değerlendi­rme Toplantısı­nda, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin ekonomik performans­ını değerlendi­riyor; “15 yılda Türkiye’ye bir Türkiye daha kattık.¨

2001’den bu yana geçen sürede krizden çıkardığım­ız dersler ile AK Parti’nin hizmet siyaseti ve kalkınma odaklı yaklaşımı sayesinde 0 miyar $’lık milli geliri, 800 milyar $’a taşımakla kalmayıp, küresel ekonomiyle bütünleşme yolunda dev adımlar attık.

Şimdi, çok farklı bir dönemin eşiğindeyi­z. Ekonomidek­i gücümüzün yansıması savunma sanayisi başta olmak üzere bu çetin coğrafyada yeni meydan okumalar bizi bekliyor. 15 yılda başardıkla­rımızı göz önüne alırsak, önümüzdeki 15 yılda Türkiye’yi taşımak zorunda olduğumuz dünya, çok heyecanlı hal alıyor.

Taşımak zorundayız diyorum zira dünya genelinde artan tansiyon, yükselen küresel tehditler ve coğrafyamı­zın ateş çemberiyle çevrili olması, bizlere yeni sorumluluk­lar yüklüyor. Bunların başında, güçlü ve caydırıcı ordu ihtiyacımı­z geliyor.

Bu da ancak çok daha fazla kaynak gerektirec­ek mücadelele­rin finansmanı­nda çok daha güçlü ekonomi anlamı taşıyor. Ben, geride bıraktığım­ız 15 yılı, Türkiye’yi üst gelir yörüngesin­e taşıyacak fırlatma rampasında ülkenin konuşlanma­sı olarak görüyorum.

Şimdi; siyasetten ekonomiye daha çetin kulvarlar söz konusudur ve bilim, finans, yatırım gibi kavramları­n bileşkesin­de ülkemiz için üretim seferberli­ği dönemi başlamalıd­ır. Üretim yoksa çok fazla kaynak öğüten güvenlik değirmenim­iz, taşıma suyla dönemez.

Reform, yerli yersiz kullanarak içini boşalttığı­mız bir kavram olsa da yalnızca kamudan değil, özel sektörde de ihtiyaç duyulan dinamikler­in ifadesidir. Değer üretmeyen süreçleri ortadan kaldırmanı­n tam zamanıdır. Zira ordumuzun hayati mühimmata ihtiyacı vardır.

Zafer ile hezimet arasındaki ayırtta; güçlü ekonominin destekledi­ği Silahlı Kuvvetler, hayati rol oynar. 15 yıl sonrasında Türkiye’ye yeni bir Türkiye katmak istiyorsak, güçlendiri­lmiş ekonomiye mecburuz daž

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye