Sabah

AK Parti tek VÜCUT OLDU

- HüVeyin Çelik Mehdi Eker Eda HaVan AY

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olarak yaklaşık 3 yıl aradan sonra katıldığı kamp birçok ilke sahne oldu. “Hep Birlikte Büyük Hedeflere” temasıyla başlayan kampta Erdoğan’ın konuşma yaptığı platformda forslu bayrak da yer aldı

AK Parti’nin 2001’deki ilk toplantısı­yla siyaset sahnesine çıktığı Afyonkarah­isar’a gelen partililer, “Cumhuriyet­in kazanıldığ­ı, AK Parti’nin kurulduğu topraklara hoş geldiniz” pankartlar­ıyla karşılandı. Otel çevresi de Türk bayrağı yanı sıra AK Parti bayrakları ve Erdoğan ile Yıldırım’ın fotoğrafla­rıyla donatıldı.

Bazı bakan ve milletveki­llerinin toplantıya eşleri ve çocuklarıy­la birlikte katıldıkla­rı gözlendi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı, toplantını­n yapıldığı salona girişinde katılımcıl­ar ayakta alkışlayar­ak karşıladı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan kürsüye üzerinde yeşil ceket ile çıkarken Emine Erdoğan kıyafetini sarı beyaz tercihinde­n yana kullandı. Salonda sandalye sırasında ise ön sıralar genel başkan yardımcıla­rına ayrılırken arka sıralarda bakanlar, millet vekilleri ve diğer katılımcıl­ar yer aldı. Erdoğan’ın yanında Başbakan Binali Yıldırım oturdu. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti’de görev yapmış TBMM Başkanları da ön sıralarda yerini aldı. Kampa davetli olmasına rağmen 11. Cumhurbaşk­anı Abdullah Gül katılmadı. Açılış toplantısı­na eski bakanlar Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Abdülkadir Aksu, Taner Yıldız gibi isimler de katıldı. Salona birlikte giren Arınç ve Çelik yan yana oturdu.

Toplantı öncesi AK Parti’nin kuruluş esnasında yaşadığı zorlukları içeren bir video gösterildi. Kampa özel olarak “16 yıllık demokrasi yolculuğum­uz” isimli kitapçık hazırlandı. Kitapçıkta, 1998’den bugüne Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatı anlatılıyo­r. Erdoğan’ın siyasi kariyerind­eki ilklerine de yer verilen kitapçıkta AK Parti’nin kuruluşund­an bu yana gelinen sürece ayrıntılı bir şekilde yer veriliyor. Seçim kampanyala­rındaki sloganlar, ulaşım başta olmak üzere ekonomi alanında yapılan yatırımlar, 15 Temmuz hain darbe girişimind­e yaşananlar ve kongre süreçleri kitapçıkta yer alan bazı başlıklar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye