Sabah

MİSYONU BİTTİ ARTIK GİDEBİLİR

METİN TEKİN: Lucescu’yu ancak 4 maç kullanabil­irdiniz, bu da tutmadı. TFF’nin seçimi yerine oturmadı. Rumen hoca ile uzun vadeli devam etmek çok yanlıā bir sportif karar olur. MURAT ÖZBOSTAN: Daha oyuncuları bile tanımayan bir teknik direktörüm­üz var. Yıl

-

zlanda yenilgisiy­le birlikte Dünya Kupası hayallerim­iz sona erdi. 2018 yazında Rusya’daki dev turnuvayı evde izleyeceği­z. Āimdi tartıāmala­rın göbeğinde Lucescu ve A Milli Takım’da yapılması beklenen yenilenme var. Bu iki konuyu SABAH Spor Müdürü Murat Özbostan ve ay-yıldızlı ekibe hem futbolcu hem de teknik kadroda hizmet vermiā Metin Tekin ile tartıātık. İāte görüāler:

■ Milli Takım, İzlanda önünde kaybetti ve Dünya Kupası’na havlu attık. Önce bu durum için neler diyeceksin­iz? METİN TEKİN: Hırvatista­n galibiyeti oyun olmasa da sonuç olarak bize ‘Rusya’ya gidebiliri­z’ duygusunu vermiāti. Ama maalesef İzlanda maçında hemen hemen aynı kadroyla oynanan oyun farklı bir sonuç verdi. Çünkü rakibin oynadığı oyun çok farklıydı. İzlanda’nın çok belirli oyununa gardımızı alamadık açıkçası. Bizim pas marifetiyl­e hücum üretme iĀimiz de istediğimi­z gibi gitmedi. Çünkü agresif, temaslı savunan, hücuma da uzun ve yüksek toplarla çıkan bir İzlanda vardı karāımızda. Bu iki oyunun birbiriyle karāılaāma­sı çok net İzlanda’nın iāine yaradı. Ama sonuçta kendi sahamızdak­i bir maçı kaybederek gidememek çok üzücü oldu.

İzlanda açısından baktığımız­da da 10 yıldır yapılan yatırım ve planlama var karāımızda. Bunun karĀılığın­ı alıyorlar. Bizim de 300 bin nüfuslu İzlanda’dan çıkarmamız gereken önemli dersler olduğuna inanıyorum. Gerek yapılan yatırımlar gerekse uzun vadeli planlar ve koyulan gerçekçi hedeflerde­n hepimiz bir āeyler öğrenmeliy­iz. MURAT ÖZBOSTAN: Üzülmemek elde değil… Sürekli bir āans yakalıyoru­z, fırsat önümüze geliyor ve ama biz hep o fırsatı tepiyoruz… Ama bir gerçek var; biz ay yıldızlı takımı son iki yıldır inanılmaz derecede yıprattık! Bizim bir tane Milli Takımımız var, bir tane bayrağımız var. Bu takımdan önemli baāka ne olabilir? Reset lazım!

■ Lucescu bu takımı bilmeden, tanımadan mı kadro yapıyor? Yapıyorsa da yardımcısı Tayfur Havutçu müdahale etmiyor mu? Bakıyorsun­uz Serdar Aziz tribünde, Cengiz tribünde. Cenk kanatta, bir dakika maçı olmayan Arda 11’de… Büyük bir tuhaflık var.. METİN TEKİN: Āunu çok net olarak gördük, TFF’nin seçimi yerini oturmamıāt­ır. Lucescu’yu ancak 4 maç kullanabil­irdiniz, bu da tutmadı. Ama Rumen hoca ile uzun vadeli devam etmek çok yanlıā bir sportif karar bence.

Deneyimli olmakla misyonunu tamamlamak bıçak sırtı bir durumdur. āimdi biz Lucescu’ya deneyimli mi diyeceğiz, yoksa misyonunu tamamlamıĀ mıdır? Oturup bunu konuāmalıy­ız. Bence ikincisi daha ağır basıyor. Bir an önce vazgeçilme­lidir Lucescu’dan. Tabii yanlıā tercihleri­n yüksek maliyetler­i de olacak, bunlara da katlanmak zorundadır federasyon. Kadro seçimlerin­e gelince birçok yönden eleĀtirebi­lirsiniz. Dirençsiz bir orta saha, elinizdeki stoper portföyü içinden formsuz Mehmet Topal’ın kullanılma­sı, kadroya alınan Sabri’nin çabukluğun­u kullanmak yerine Kaan’ın forma giymesi… ‘O zaman Sabri’yi niye çağırdın?’ sorusu akıllara geliyor. Bir teknik adam için en önemli āey, tutarlı olmaktır. Mesela en baĀta kadroya almayıp sonra tepkiler üzerine çağırdığın Oğuzhan’ı

banko oynatıyors­un. Bunun teknik olarak mantıklı bir cevabını bulamıyoru­m. Tabii bu eleātirile­rin sadece kaybettikt­en sonra değil, kazansanız dahi yapılması gerekiyor.

MURAT ÖZBOSTAN: Bir yerlerde sorun olduğu bir gerçek… Kadroyu Lucescu yapıyorsa, bile iki numaralı yardımcısı Tayfur Havutçu’nun müdahale edip, “Aman hocam ne yapıyorsun? Cengiz’i, Serdar’ı neden tribüne yolluyorsu­n?” demesi gerek. Ama demek ki diyemiyor! Gerçi aynı Tayfur Havutçu, Oğuzhan Özyakup’un taktik gereği kardoda olmadığını söylediği gün Oğuzhan, Milli Takım’a dahil edilmiāti. Neresinden bakarsınız bakın,

garip iĀler var… Lucescu’nun oyuncuları­mızı tanıdığına inanmıyoru­m. İlk 11 için toto oynadı.

 ??  ??
 ?? Metin Tekin Murat Özbosta ??
Metin Tekin Murat Özbosta

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye