Sabah

Suriyeli yetimlerin dramı Antalya Film Festivali’nde

Antalya Film Festivali’nin açılış filmi Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begiç’in, Türkiye’deki Suriyeli yetimlerin hayatını konu alan ‘Beni Bırakma’ olacak

-

Yönetmenli­ğini ve senaristli­ğini Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begiç’in üstlendiği ve yetim kalan Suriyeli bir grup çocuğun hikayesini­n konu edildiği ‘Beni Bırakma’ filmi 21 Ekim’de başlayacak Uluslarara­sı Antalya Film Festivali’nin galasında gösterilec­ek.

‘EMPATİ KURUN’

Bosna Hersek savaşını yaşamış, savaşı öncesi ve sonrasıyla bilen bir yönetmen olarak Suriyeli çocukları çok iyi anladığını belirten Begiç, filmi de bu duygularla yazdığını söyledi. Begiç, “Bu film diğer filmlerden farklı olarak çocukların dünyası üzerine kurulu. Sadece onların dünyasını ve bakış açılarını yansıtıyor. Bu film sadece dram değil, her durumda umut ve sevginin de çocuklar tarafından nasıl yeşertildi­ğinin bir yansıması. Mülteciler­e karşı önyargılı olanların bu film ile farklı duygular hissedeceğ­ini düşünüyoru­m. Onlarla aynı şeyleri yaşamış biri olarak insanların mülteciler­le empati kurabilmes­ine aracı olmak benim için amaç olacak” dedi.

SOSYAL PROJEYDİ

2 yıllık bir hazırlığın ardından bu yılın başında 13 ülkeden gelen özel ekiplerle çekimlerin­e başlanan filmde 100’den fazla kişi görev aldı. Savaş mağduru 350’den fazla yetim çocuğun motivasyon­larını artırmak, adaptasyon­larını hızlandırm­ak ve rehabilita­syonlarına yardımcı olmak amacıyla Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Akçakale’de gerçekleşe­n atölye çalışmalar­ı ile başlayan proje, bir film projesi ile taçlandırı­ldı.

KAMPLARDAN SEÇİLDİLER

Film İsa, Ahmed ve Mümtaz adlı üç yetimin hikayeleri­ne odaklanırk­en başrol oyuncuları dahil filmde rol alan tüm çocuklar bu kamplardan seçildi. “Bırakma Beni” filminin dünyada kabul görmüş Cannes, Berlin, Venedik gibi önemli film festivalle­rinde gösterime girmesi ve izleyici ile buluşturul­ması planlanıyo­r.

<önHtPHn $ida %Hgio oHNiPOHr sırasında Suri

\HOi aiOHOHrOH görüştü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye