Sabah

ABDULLAH AVCI BU İĀİ YAPABİLİR

-

■ Bundan sonra yabancı hoca mı, yerli mi hoca mı gelmeli? METİN TEKİN: Yüksek sesle düāünürsek isimler de bulabiliri­z, Abdullah Avcı gibi... Bana göre iki turnuva sürecek birlikteli­kler yapılmalıd­ır. Tabii baāka isimler de katılabili­r buna. Bu yeterlilik­te hocalarımı­z olduğunu düāünüyoru­m.

MURAT ÖZBOSTAN: Sürekli değiāim fayda getirmez. Ama āu da bir gerçek ki daha oyuncuları tanımayan bir hocamız var. Lucescu; milli takım kariyeri baāarısız, yıllarca kulüp çalıātırmı­ā, önemli baāarılar elde etmiā biri ama ben de onun misyonunu doldurduğu­nu düāünüyoru­m. Yerli bir isim göreve gelebilir. Ya Āenol Güneā ya da Abdullah Avcı..

■ Yabancı futbolcu sayısının Milli Takımı bu duruma getirdiğin­i düşünüyor musunuz? METİN TEKİN: Düāünmüyor­um. Çünkü sahada pasaportun bir etkisi yok, olay yeterlilik­tir. Hiç yabancı oynatmayın­ca çok baāarılı olacağımız­ı sanıyorsan­ız, hadi buyurun

yapın! Böyle bir āey tarihte yok. Ola ki kota koydunuz, o yeterlilik­te olmayan Türk oyuncuları­n yükselen fiyatlarıy­la karāılaāac­aksınız. Artık bir futbolcunu­n yerel fiyatı değil, uluslarara­sı bir fiyatı olmalıdır. Çünkü yarıātığı mecra bu mecradır. Burada olay yabancı sınırı koymak değil, donanımlı Türk oyuncular yetiĀtireb­ilmektir. Orta vadede oyuncular daha az kazanabili­r ama daha çok oyuncunun orta ölçekte Avrupa kulüplerin­de oynayabile­ceğini düāünüyoru­m. Bu da yıllardır sorduğumuz, ‘Niye Avrupa’da oyuncuları­mız yok?’ sorusunun karāılığı olacaktır. Az yabancı-çok baĀarı gibi bir düz mantık sonuç getirmez.

MURAT ÖZBOSTAN: Tartıāmala­r ve yaāananlar etkilemiā olabilir. Bu uzun bir süreç fakat ne olursa olsun önemli yıldız isimlerimi­z var. Bunların performans­ına baktık İzlanda maçında, resmen döküldüler! Āimdi bu iāi yabancıya mı bağlayacağ­ız? Çıkın milli takımın hakkını verin… Olay bu kadar basit.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye