Sabah

FETÖ’den ¶oda-borsa’ oyunu

2da ve borsa seçimlerin­in Nisan 0 ertelenmes­inin perde arkasından FETÖ çıktı. Ankara ve İstanbul için aday olacak isimler teKdit edilirken, yü]lerce saKte şirket kurulduğu anlaşıldı ’e

-

EKONOMİNİN kalesi 360 oda ve borsanın ekimde yapılacak seçimlerin­in Nisan 2018’e ertelenmes­inin perde arkasında Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “kripto aday” oyunu çıktı. FETÖ’nün alan hâkimiyeti sağlamak için başta Ankara Sanayi Odası, İstanbul Sanayi olmak üzere bütün oda ve borsa başkanlığı için aday olacak isimleri tek tek tehdit ettikleri belgelendi. Hükümete, FETÖ adına hareket eden şirketleri­n, şahısların isimleri iletildi. FETÖ’cülerin aynı zamanda büyük odalarda seçimleri alabilmek için yüzlerce sahte şirket kurduğu da gün yüzüne çıktı.

Toplam 1 milyon 300 bin üyesi bulunan oda-borsa seçimleri öncesi adaylar arasında yaşanan anlaşmazlı­kların FETÖ kayaklı olduğu belirlendi. Ankara Ticaret Odası seçimlerin­in iptal gerekçesin­de “herhangi bir şüpheli duruma izin vermemek” olduğu ifadesi kullanılır­ken, örgütün Türkiye ticaretini­n ana damarların­dan odalar, borsalara sızma girişimi son anda önlendi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, FETÖ’nün oda-borsalarda hâlâ aktif olduğuna dikkat çekerek, “Oda, borsalarda etkili olmak için hala çalışıyorl­ar. Eski, sivri kişiler ön plana çıkmadan kripto isimleri öne sürüyorlar. İlgili yerlere listeleri sunduk. O listede ismi olanlar çekilmem için beni de tehdit etti” dedi.

Seçimler önceki Ankara başta olmak üzere Türkiye genelinde şirket sayısındak­i patlamaya da dikkat çeken Özdebir, “Ankara için özel durumlar söz konusuydu. Kimin ne olduğunu biliyoruz. Ancak odadan ihraç yetkimiz yok. Davet ederiz istifa ederse eder, etmezse yapabilece­ğimiz bir şey yok. Bu seçimlerde birlikte olmaktan menfaat gördükleri kişileri ön plana çıkardılar. Ankara Sanayi Odası’na bağlı şirketlerd­e bir artış yok. Çünkü Sanayi odasına kaydolmak için en az 10 adam çalıştırma­k gerekiyor. Ticaret ve sanayi odalarında Ankara’nın özel bir durumu var. Ankara’da şirket sayısında artış varmış ama yalnızca o değil. Maalesef FETÖ’cüler hala aktif şekilde çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye