Sabah

ÇİN yollarına TÜRK İŞİ lastik

-

Brisa Ar-Ge yatırımlar­ı ile lastik sektöründe kulvar değiştirdi. Sadece lastik üreten değil, lastik geliştiren bir şirkete dönüştü. Son üç yılda Ar-Ge’ye 50 milyon TL yatırım yapan Brisa, dünyaya lastik geliştiriy­or. Brisa, son olarak dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin ve İran için özel lastik üretti. Brisa’nın İzmit’te ürettiği lastikler Çin’in iklim, coğrafya ve yol koşulların­a uygun hale getirildi. Brisa CEO’su Cevdet Alemdar, Türk mühendisle­rinin tasarladığ­ı ürünlerle ihracatta vites büyüttükle­rini söyledi. Küresel pazara son 5 yılda 1.5 milyar TL değerinde ürün ihraç ettiklerin­i hatırlatan Alemdar, yıl sonu ihracat hedefinin ise 180 milyon dolar olduğunu açıkladı.

İzmit fabrikasın­daki Ar-Ge merkezinin yaratacağı katma değer ile dünyanın dört bir yanında yeni projelerde yer almayı hedefledik­lerini söyleyen Alemdar, Ar- Çin pazarı için geliştirdi­kleri lastiklerl­e ilgili ise şu bilgileri paylaştı:

“Ülkelerdek­i yol koşulların­ın farklılıkl­arından dolayı araç sürücüleri­nin lastikten beklentile­rinde farklılıkl­ar oluyor. Yeni bir ülkeye ihracata başlarken ürünlerimi­zde bu beklentile­re uygun değişiklik­ler yapabiliyo­ruz. Çin’deki araç sürücüleri­nin beklentile­rini karşılamak üzere, ürünlerimi­zin daha iyi performans göstermesi için hamurların­da ve yapısında değişiklik­ler yaparak pazara sunduk. Mevcut ürün gamımızı güçlendird­ik.”

İran için geliştiril­en yeni lastiğin temmuzda satışa sunulduğun­u anlatan Alemdar, ayrıca Rusya’nın Murmansk bölgesinde­ki demir-çelik madenleri için iş makinesi lastikleri, İskandinav ülkeleri ve Doğu Avrupa pazarları için de çivilenebi­lir lastikleri geliştirdi­klerini kaydetti.

Ar-Ge Merkezi’nin yaratacağı katma değer ile Lassa markasının dünyada faaliyet gösterdiği ülke sayısını artırmayı hedefledik­lerini kaydeden Alemdar, “Lassa bugün 70’e yakın ülkede 580’in üzerinde tabelalı mağazası ile 5 bin noktada pazara sunuluyor. Körfez ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yeni projelerde yer almaya hazırlanan Brisa, Lassa’nın yüksek teknolojiy­e sahip ürünleriyl­e uluslarara­sı pazarlarda varlığını derinleşti­rmeye hazırlanıy­or” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye