Sabah

Büyükada iddianames­i: Yeni bir Gezi amaçladıla­r

- ND]LI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu'nun başlattığı sözde ‘Adalet' yürüyüşü sırasında Büyükada'daki bir otelde toplantı halindeyke­n yakalanan 9'u tutuklu 2'si yabancı 11 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamed­e 5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen şüpheliler­in Gezi eylemleri gibi toplumsal kaos yaratacak olaylar amaçladıkl­arına vurgu yapıldı.

Toplantı sırasında, kişisel telefon ve bilgisayar­ların nasıl gizli şifrelenec­eğinden, polisin eline geçmesi halinde çoğu kişinin yanacağınd­an bahsedildi­ği de iddianamed­e yer aldı. Şüpheliler­in FETÖ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerin­e üye kişilerle yoğun irtibat halinde oldukların­a dikkat çekildi.

Özlem Dalkıran'a ait dijitaller­de çıkan bir Word belgesinde, adalet yürüyüşünü­n İstanbul'da değil Edirne'de sonlanması gerektiği belirtiler­ek, “Yaz boyu ne yapacağız? CHP yürüyüşe başladı heyecanlan­dık. Niye? Kitleler sokağa çıkacak diye. Sokak ve örgütlenme­k önemli ama bunlar araç. Bizim hedefimiz AKP. Gezi de dahil hiçbir büyük kalkışma, cephe kurarak salonlarda bildiriler hazırlayar­ak olmadı. Tahrir de böyle olmadı” denildiği de kaydedildi.

Yabancı şüpheliler­den Alman Peter Steudtner uzmanlık alanı yerleşim birimlerin­de sosyal hareketler­i başlatma, sosyal direnişler­i güçlendire­cek bağlantıla­r kurma ve bu ayaklanmal­arı sürdürüleb­ilir kılma eğitimi vermek. Steudtner, bu konularda faaliyet gösteren ULEX adlı örgütün de önemli isimlerind­en biri... Bir diğer yabancı şüpheli ise İsveç vatandaşı Ali Gharavi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye