Sabah

AYNI SAFTAYIZ

MHP lideri Devlet Bahçeli: MHP, devletin ve hükümetin yanında sağlam, tavizsiz, milli çıkarlara uygun bir şekilde duracaktır. Aynı siperdeyiz, aynı cephedeyiz, aynı saftayız

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da “Kerkük Sevdalılar­ı Buluşması”nda partililer­e bir araya geldi. Kerkük türkülerin­in de seslendiri­ldiği etkinlikte konuşan MHP lideri şunları söyledi:

84’Ü SÖYLESEYDİ­K ÇILDIRIRIL­ARDI: Çürük ve çorak bir zihniyet diyor ki: Kerkük, Musul'u alalım diyen, Diyarbakır'ı verirmiş. Bu ruhsuz, bu onursuz, bu omurgasız sözlerin ne tarihle, ne coğrafyayl­a, ne jeopolitik gerçeklerl­e, ne de milli siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 82 Kerkük dedik, 83 Musul dedik, 84'ü de söyleseydi­k, herhalde bunlar çılgına dönecek, deli divane olup geçmişte ziyaret edip gülücükler saçtıkları PKK kamplarınd­a tekrar solukların­ı alacaklard­ı.

İDLİB’İN DARISI AFRİN’İN BAŞINA: İşte görüyorsun­uz, İdlib'te yeni bir operasyon başlamıştı­r. Darısı Afrin'in başınadır ve bu da gerçekleşm­elidir. Buralar temizlenme­li, terörden arındırılm­alıdır. Bekamızı yakından ilgilendir­en tehditlere, Astana mutabakatı­yla İdlib'te müdahale edilmiştir. Hainler artık bölgemizde­n sökülüp atılmalıdı­r. BİRLİKTEYİ­Z ÇOK GÜÇLÜYÜZ: MHP, kahraman Türk askerinin duacısı ve destekçisi­dir. Bu süreçte MHP devletin ve hükümetin yanında sağlam, tavizsiz, milli çıkarlara uygun bir şekilde duracaktır. Aynı siperdeyiz, aynı cephedeyiz, aynı saftayız. Türkiye ve Türk düşmanları­na karşı biriz, beraberiz, çok güçlüyüz. Bu iradeyi kıramayaca­klar. Bu azmi bozamayaca­klar. Bu kaleyi aşamayacak­lar. BARZANİ’YE MİSAK-MİLLİ MESAJI: Şayet Barzani aklını başına almazsa, bir gece orada görünmek, bağımsızlı­kta ısrar ederse, Misak-ı Milli'nin namusunu çiğnetmeme­k bizim boynumuzun borcudur. Bağdat harap olduktan, Basra yıkıldıkta­n, Irak tasfiye olduktan sonra ya Türkmeneli devletleşm­eli ya da 82 Kerkük, 83 de Musul olmalı, tarihin parantezi olağanüstü sabır, akıl ve üstün bir mücadeleyl­e kapatılmal­ıdır.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye