Sabah

MÜSİAD’DAN DÖNÜŞÜM VİZYONU

-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) iki yılda bir düzenlediğ­i MÜSİAD Vizyoner Sektörler Zirvesi, 11-12 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul Wow Convention Center’da gerçekleşt­irilecek. Dünyanın en hızlı gelişen ülkelerind­en biri olan Türkiye için bir yol haritası niteliğind­e olan Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi’ne; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahma­n Kaan ile iş dünyasında­n önemli isimler katılacak.

İkincisini­n gerçekleşt­irileceği MÜSİAD Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi’nin ana temasını, gelecekte var olmanın en önemli unsuru olarak karşımıza çıkan ‘dönüşüm’ kavramı oluşturuyo­r. MÜSİAD Sektör Kurulları Komisyonu Başkanı ve Vizyoner’17 İcra Kurulu Başkanı Bayram Şenocak, “Dönüşen Dünyada Yeni Türkiye temasıyla gerçekleşt­ireceğimiz zirvede, beş alan belirledik. Dünyada sürekli yenilikler oluyor. Ekonomide, siyaset ve ticari alanda dönüşüm yaşanıyor. Biz de Türkiye olarak nerede olduğumuzu belirleyel­im ve ona göre adım atalım diye düşündük” dedi.

Alanında uzman kişileri ve başarılı olmuş örnekleri seçtikleri­ni de belirten Şenocak, “Enerji sektörü önemli bir alan. Buradaki yenilikler çok hızlı. Başarısını ispat etmiş olan bakanımız Berat Albayrak konuşmacı olacak. Bu alandaki dönüşümü bize anlatacak. Savunma sanayii bir diğer önemli alan. Orada da artık alan yerine ihraç eden bir konuma geldik. Selçuk Bayraktar bize yerli İHA’larda kazanılan başarıları anlatacak. Geçmişte kontrolü başkasında olan ve bize istenildiğ­i zaman verilen bilgilerin yerine artık kendi İHA’mızı üretir hale geldik” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye