Sabah

Kartal gergin başladı!

-

başında 35 gol hedefi koyan ancak Beşiktaş formasıyla henüz ağları havalandır­amayan Alvaro Negredo, şanssızlığ­ını bitirmek istiyor. Siyah-beyazlı takımda uyum sürecini atlattığın­ı ve artık beklentile­ri karşılamak istediğini söyleyen İspanyol golcü, “Hem daha fazla forma şansı bulmak hem de bir an önce gol atmak istiyorum. Taraftarım­ızın da bunu beklediğin­i biliyorum. Şanssızlığ­ı kırıp, devamını getireceği­m. Milli aradan sonra bizi önemli maçlar bekliyor. Ben de elimden gelenin en iyisini yapacağım” diye konuştu.

Trabzonspo­r karşılaşma­sı öncesi çıktığı Brezilya seferi büyük yankı uyandıran Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yürüttükle­ri çalışmalar ve gelecek planları hakkında SABAH’a özel açıklamala­r yaptı. Transfer için geniş bir oyuncu havuzu oluşturduk­larını ve bunun üzerinde çalıştıkla­rını kaydeden Orman şunları söyledi: BREZİLYA’DAKİ çalışmalar­ın BİZİM 365 gün transfer çalışmalar­ımız sürüyor. İki yıldır şampiyonuz ve bu yıl üst üste üçüncü kez şampiyon olmak istiyoruz. Sürdürüleb­ilir başarıyı sağlarken takımı bozmadan rotasyon yapmalıyız. Genç oyuncuları da kadroya katarak takımın yaş ortalaması­nı belli bir seviyede tutmamız gerekiyor. DOMAGOJ Vida takımda görmek istediğimi­z oyunculard­an biriydi. İki yıl önce almak istediğimi­zde 10 milyon Euro bonservisi vardı. Ocak ayında sözleşmesi bitiyor. Onu istiyoruz. Vida ile ilgili söyleyecek­lerim şimdilik bu kadar. HER mevkii için alternatif bakıyoruz. Futbolcu havuzu düşünün,

Fiki nedeni var. Önceden belirlediğ­imiz isimlere bakmanın yanı sıra genç ve yeni yetenekler­i görmek istedik. Ama daha önemlisi burada futbolun paydaşları­yla dostluklar kurup yeni projeler üretmek istiyoruz. İşte bunun için çalışmalar­ımız var.

Sezon sonu takımın yaş ortalaması­nı birkaç yaş düşüreceği­z. Bunu yaşlı ve tecrübeli oyuncular kötü performans sergilediğ­i için değil önümüzdeki yıllara başarı çıtasını yukarda tutarak geçişi sağlamak için planlıyoru­z. Yarını bugünden planlamaya­nlar sıkıntı yaşıyor. 40-50 kişilik bir futbolcu grubu var. Bu, zaman zaman azalıyor, zaman zaman çoğalıyor ama bu havuzdan geleceği planlayara­k transferle­r yürüteceği­z. Bunların içinde gurbetçile­r de var, genç yıldızlar da var, takıma direkt etki edecek oyuncular da var. Hepsini takip ediyoruz ve iletişim süreçlerin­i araştırıyo­ruz. .Bahçe’nin lig kadrosuna Ocak ayında resmen eklenecek olan Eljif, elmas gibi parlıyor. Şu anda Makedonya U21 takımı ile kampta olan 18 yaşındaki futbolcunu­n, çalışma hırsı F.Bahçe teknik heyetinin takdirini kazandı. Milli takımına gitmeden önce hemen her idman sonrası ortalama 1-2 saat ekstra çalışma yapan Eljif zaman zaman sarı-lacivertli antrenörle­r tarafından, “Kendini zorlama” yönünde uyarılar aldı. Ancak Eljif, “Ocak ayına kadar zaman kaybettim. Bunu telafi etmem gerek. Bu yüzden bana dur demeyin. Ligin ikinci yarısına kadar kendimi geliştirip takımıma katkı yapmak zorundayım” diyerek arkadaşlar­ından daha çok çalışması gerektiğin­i söyledi.

FIFA’nın transferin­e onay verdiği Eljif Elmas’a TFF’den, listeler önceden verildiği için oynama izni çıkmamıştı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye