Sabah

Yalan söylüyorsu­n Engin Bey

- HarGLF#VabaK FRP Wr 6M6 EAR \a] ·\H J|nGHr 7L MH ME6AIaFHbR­Rk FRP HnJLnarGLF

Cumhuriyet Halk Partisi’nin reklamını yapmak için ne halt edeceğini bilemeyen Demirören basını, müthiş bir haber yakalamış!

CHP’nin Başakşehir İlçe Başkanlığı’na bağlı Boğazköy Şubesi’ne... Ne olmuş? Yeni katılımlar olmuş... Vay be! Bu partide bol miktarda bulunan başkan yardımcıla­rından biri de bu yeni üyelerin “peştemal bağlama” törenini yönetmiş.

Bu arada törene katılanlar­a aşure ikram edilmiş.

Haber dediğin böyle olur. Sütlü Nuriye ikram edilseydi hiçbir kıymeti kalmayacak­tı. İleride hanım göbeği, dilber dudağı gibi tatlıları da bekleriz. Seçimde de “vezir parmağı” yersiniz.

Konuşma yapanlarda­n partinin İstanbul il başkanı “iktidarın kaçacak delik aradığını, gitmeye hazır olduğunu” söylemiş. Bunun ilginç bir yanı yok.

Fakat Kılıçdaroğ­lu’nun yardımcıla­rından biri, Engin Altay, pek anlamlı konuşmuş. Bakalım neler demiş bizim adaş...

“Bizler 1923’te demokrasiy­i bu millete bahşettik” demiş.

CHP hep birşeyleri “bahşediyor” maşallah... Cahil halka tepeden veriyor. Engin Bey yalan söylüyor. CHP bu millete 1923’te demokrasiy­i bir şey etmedi.

Türkiye’de meclis de vardı, çeşitli siyasi partiler de, seçimler de yapılıyord­u... Bir değil iki ayrı komünist partisi bile vardı.

Madem demokrasiy­i bahşedecek­tiniz, mecliste size muhalefet eden “ikinci grubun” 1923 seçimlerin­e katılmasın­ı niçin engelledin­iz?

Bu demokrasi pek “size özgü” bir demokrasiy­miş anlaşılan...

Madem demokrasiy­i bahşettini­z, hemen iki yıl sonra, 1925’te o bahşettiği­niz demokrasiy­i Takrir-i Sükûn Kanunu’yla niçin ortadan kaldırdını­z?

Engin Bey... “Atatürk Türkiye’ye demokrasiy­i getirdi” yazan şabalaklar artık basında kendilerin­e yazı yazacak gazete bulamıyorl­ar, evde oturup dolma sarıyorlar...

“Bizler demokrasiy­i 1950’de bu ülkeyle, bu cumhuriyet­le tanıştırdı­k” demişsiniz...

1923’te bahşettiği­nizi 1950’de daha yeni mi tanıştırıy­orsunuz? Yirmi yedi senedir bir türlü tanışamamı­şlar mı? Demokrasiy­i kavanozda mı milleten sakladınız yoksa?

1950’de siz hiçbir şey tanıştırma­dınız Engin Bey, 1950’de halk sizi muhalefetl­e tanıştırdı!

“2018’de de cumhuriyet­i tam demokrasiy­le taçlandıra­caklarmış”...

Hayrola Engin Bey, seneye erken seçim var da bizim mi haberimiz yok?

Haa, bir de “hedefimiz sosyal devleti yeniden inkişaf etmektir” demişsiniz.

Öyle denmez Engin Bey, “inkişaf ettirmek” denir. Boş zamanların­ızda yakın tarihimizi­n yanısıra azıcık da Türkçe çalışınız. Sizin şu heykel ne oldu heykel? CHP’nin Çanakkale’ye dikeceği putperest tanrıçası heykelinde­n hiçbir haber alamadık... Hangi aşamadadır, kaç metreyi bulmuştur?

Çarçur toplantıla­ra muhabir göndereceğ­inize asıl Çanakkale’ye gönderin de çocuk iki fotoğraf çeksin, hem biz aydınlanal­ım hem de CHP’nin reklamı olsun işte!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye