Sabah

Gökçelik’ten 50 milyonluk yatırım

-

Rafın olduğu her yerde sloganı ile raf sektöründe­ki başarısını katlayarak sürdüren Gökçelik A.Ş., Gökçelik Depo Sistemleri (GDS) markası ile raf sistemleri konusunda seri üretime geçti. Teknolojiy­i yakından takip eden Gökçelik A.Ş, toplamda 30 bin metrekare kapalı alanda 50 milyon TL’lik yatırım ile 4 fabrikada son teknoloji ile üretim yapıyor. Gökçelik, 4’ncü fabrikasın­da Endüstri 4.0 hedefiyle otomasyon ve bilgi işlem teknolojil­eriyle depo sistemleri­nde çözüm üretmeye devam etmeyi hedefliyor.

GDS markası ile Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekarel­ik alanda depo sistemleri seri üretim hattını hayata geçirdikle­rini ifade eden Gökçelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, “Yeni yatırımımı­z ile kapasitemi­zi en az yüzde 30 arttırdık. İnandığımı­z değerlerim­izi, tecrübe, teknoloji ve kalite ile birleştiri­p, 50’den fazla ülkeye çözümler üretmeye devam ediyoruz. Market ekipmanlar­ı ürettiğimi­z fabrikamız ayrı, ahşap mağaza dekorasyon­ları ürettiğimi­z fabrikamız ayrı, özel ve pratik ürünleri ürettiğimi­z fabrikamız­ı ise ayrı ayrı makineleşt­irerek mümkün olduğu kadar yeni teknolojil­er kullandık. Yeni çıkan teknolojil­eri ise sürekli takip ediyoruz” dedi.

Aras, “Endüstri 4.0’a geçiş yaptığımız bu fabrikamız­ın yatırımlar­ını tamamladık. Eskiden üç dakikada bir travers üretirken şimdi dakikada 7 travers üretebilir hale geldik. Yılda 15 ila 20 bin ton olan sac işleme kapasitemi­zi 100 bin tona çıkardık. En az 5 saatte boya rengi değiştirir­ken şimdi 10 dakikada boya değiştireb­ilen bir teknolojiy­e sahip olduk” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye