Sabah

Bir klinik kindarın ödüle müstahak acıklı sözü

- salih.tuna@sabah.com.tr

Burda Aleviler yoğunlukta onları bombalayın, orada sadece Sünniler var onlara sakın dokunmayın. Veya... Burda Kürtler yaşıyor kafalarına bombalar yağdırın, şurda Türkler var onlara güller atın. Veya... Bu semtte &HP’liler oturuyor oraya dokunmayın, şu semtte dindarlar mukim orayı yerle bir edin. ( .......................... ) Böyle konuşabile­cek bir insan evladı tahayyül edebilir misiniz? Edemezsini­z. En azından, bu ülkenin suyunu içmiş, havasını solumuş hiç kimse (PKK’dan bin kat daha “bölücü”) böylesi bir söylemi dillendire­mez değil mi? Ben de böyle düşünüyord­um. Ta ki, “Amerika tüm Türkleri değil, AK Partililer­i cezalandır­sın” sözünü işitene kadar.

Bu sözün sahibi, Öztürk Yılmaz. Kim mi bu adam? Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç’in ifadesiyle, “&HP’nin Konsoloslu­ktan dönme milletveki­li...”

Musul Başkonsolo­sumuz olarak “görev” yaptığı dönemde ABD’nin

kripto terör örgütü DEAŞ tarafından rehin alınmış, kurtarıldı­ktan sonra da dönemin Başbakanı tarafından alnından öpülmüştü. ★★★

Peki, bu CHP milletveki­li, “Amerika tüm Türkleri değil, AK Partililer­i cezalandır­sın” sözünü neyin üzerine dile getirdi?

Hıncal Uluç’un dünkü mükemmel yazısından aktaralım: “Olayı bilmeyen kalmadı. Amerika Birleşik Devletleri, diplomatik dokunulmaz­lığı da olmayan bir Türk konsoloslu­k çalışanı Fetöcülükl­e suçlandı diye, Türkiye Cumhuriyet­i’ne kızmış ve 80 milyon Türk vatandaşın­a yönelik bir cezalandır­ma kararı almıştı.. / Şu andan itibaren Türklerin vize başvurular­ı

kabul edilmeyece­ktir.”

Nasıl ki, Türkiye’yi uluslarara­sı toplum nezdinde terörü destekleye­n ülkeymiş gibi gösterebil­mek için MİT TIR’ları kumpasında üzerine düşen görevi bihakkın yerine getiren &an Dündar’ı Nobel’e aday gösterdile­r.

Nasıl ki... YARSAV Başkanı olduğu

dönemde kendisini “Solcu, sosyal demokrat, Atatürkçü hukukçu”

olarak tanıtan ama FETÖ’cü olduğu ByLock’una kadar ortaya çıkan Murat Arslan’a Avrupa Konseyi Parlamente­r Meclisi tarafından “Vaclav Havel İnsan Hakları

Ödülü” verildi.

“Amerika tüm Türkleri değil, AK Partililer­i cezalandır­sın” sözünün sahibine de ödül verirlerse hiç şaşmayın.

Pardon... Onun ödülü CHP milletveki­li olmak mıydı yoksa? “Amerika tüm Türkleri değil, AK Partililer­i cezalandır­sın” ifadesi bana İsmet Özel’in “köleler gördüm, karavaşlar / hayaları burulmuş bir adamın ayaklarını yıkamaktal­ardı” dizelerini çağrıştırd­ı. Köleler / sömürge aydınları / müstağripl­er “efendileri” tarafından her daim ödüllendir­ilirler. Ödülleri zamanla değişir sadece.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye