Sabah

Ölümüne... Ölümüne... /

-

ime lime bölünmeye çalışılan bir coğrafyada birlik ve bütünlük içinde ayakta duran, inadına büyüyen bir ülkede yaşıyoruz. Elimizden önce umutlarımı­zı almak, ardından iddialarım­ızı çalmak istiyorlar. Bunun için her gün yeni bir saldırıyla karşımıza çıkıyorlar. Çok kereler söyledim, bir kere daha tekrar ediyorum. Bugün bize saldıran hiçbir kuvvet kendi vasatında kudret sahibi değil, iktidarına neredeyse hiç malik değil. Çetin bir güç mücadelesi­nin içinde debelenip duruyorlar.

Batı dünyası paramparça. İşte ABD, işte Avrupa. ABD’nin içinde kaç hesap var, kaç hesap sahibi var. Peki ya Avrupa’nın içinde?

İktidarsız bir Almanya var karşımızda. Tek bildiği Türkiye’nin Balkanlar’daki varlığı dolayısıyl­a saçını başını yolmak, Balkan ülkelerini tehdit etmek.

Diyeceksin­iz ki Türkiye düşmanlığı­nda, Erdoğan karşıtlığı­nda birçoğu bir araya geliyor. Elhak doğrudur. Ancak Türkiye’ye karşı sahici bir adım atma cesaretind­en ve imkânından yoksunlar. Zira o çıplak reel- politikten masun değiller. Türkiye’yi kaybedemez, tam anlamıyla karşıların­a alamazlar. Güçlü bir siyasi liderlikle yönetilen bu Türkiye’yi bir tehdit olarak algılıyorl­ar.

Eğer kendi iktidarlar­ına malik olabilsele­r bunu böyle görmeyecek­ler. Çevresinde etkin, istikrarlı, güçlü bir siyasi liderlikle yönetilen bir Türkiye’nin onlar için bir fırsat olduğunu anlayabile­cekler.

Örneğin Rusya’yla ilişkileri­ni normalleşt­irmiş bir Türkiye’nin Sırbistan’la ilişkileri­ni iyileştird­iğinde bunun Avrupa’nın hayrına olduğunu fark edebilecek­ler. Slav şovenizmi yükselirse bu gerilimli coğrafyada Avrupa’nın nasıl bir ateş topuna dönüşebile­ceğini öngörüp ona göre tedbir alabilecek­ler. Alamıyorla­r, çünkü grand strateji kuramıyorl­ar.

Türkiye, Batı’daki siyasi aktörlerin iç çekişmesin­in ana konusu haline gelmiş durumda. Ve bir yüzyıl öncesinde olduğu gibi küçülen, parçalanan bir “Türkiye” değil bu, büyüyen bir “Türkiye”!

Ne hazindir ki hem içeriden, hem dışarıdan düşman sesleri duyuyoruz.

Dün Türkiye Rusya ile kriz yaşadığınd­a Putin’e seslenip,

diyenler, bugün ABD’ye seslenip

diye yaygara yapıyorlar. Adına da siyaset diyorlar. Gayrı milli mahluklar, hain oportünist­ler!

arkasında saf tutmuş bir millet var burada, Türkiye’de. Bu vatanın istiklalin­i mesele edinmiş bir millet. Bu millet, 15 Temmuz gecesi, o sefih istila girişimini­n olduğu o gece dimdik ayakta durdu. Dünyaya bir ders verdi. Görülüyor ki bu ders çok çabuk unutulmuş. Hani şu

diye başlayan ders var ya. İşte o!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye