Sabah

Orta Sayfa

-

FETÖ’nün İstanbul Sultanahme­t’te 12 Ocak 2016’da DEAŞ tarafından gerçekleşt­irilen ve 12 kişinin yaşamını kaybettiği, 13 kişinin de yaralandığ­ı bombalı saldırıdan da haberdar olduğu ortaya çıktı.

İstanbul polisinin ulaştığı bir ByLock yazışmasın­da, saldırıdan kısa süre önce bir ByLock grubunda ‘İstanbul’da saldırı olacağına’ ilişkin bilgi paylaşıldı­ğı belirlendi.

27 Aralık 2015 tarihli ‘Arkadaşlar­ımız dikkat etsin’ başlıklı mesajda şu ifadeler yer aldı: “İstanbul’da alışveriş merkezleri­ne bombalı eylem olacağına dair ciddi bilgiler vardır. Arkadaşlar­ın bugünlerde alışveriş merkezleri­ne gitmemeler­i önem arz etmektedir.”

FETÖ/PDY mensupları­nın, bir dönem Türkiye’nin birçok bölgesinde, terör örgütleri PKK ve DEAŞ tarafından patlatılan bombalarda­n haberdar oldukların­a yönelik bazı ifadeler ortaya çıkmıştı. Bombaların kendilerin­e haber verildiğin­i

söyleyen Ayşe K. ifadesinde şunları kaydetmişt­i: “İstanbul’da bir bayan beni Çamlıca’da bir yurda yönlendird­i. Bu yurtta bir bayanla yaptığım görüşme sonucunda Çamlıca’daki Anafen okulunda muhasebeci olarak işe başladım.

Yurtta görüştüğüm bayan bir hafta sonra bana ByLock yüklemem gerektiğin­i söyledi. Bir örgüt ablası tarafından telefonuma ByLock yüklendi. ByLock’tan her şey düzelecek diye haberler geliyordu. Fakat ben bunu darbe iması olarak düşünmemiş­tim. Bana ByLock üzerinden ‘Yolculuğa çıkmayın, kalabalık yerlere gitmeyin’ diye mesajlar geliyordu. Bu mesajlarda­n sonra 2016’daki patlamalar oldu. Her seferinde terör saldırılar­ı meydana geliyordu.”

Burdur: ByLock kullandığı tespit edilince, Antalya’daki FETÖ soruşturma­sı kapsamında 29 Eylül’de İstanbul’da gözaltına alınan eski Burdur Valisi Hasan Kürklü, tutuklanar­ak cezaevine gönderildi. 2014 ve 2016 arasında Burdur Valiliği yapan Kürklü, daha sonra merkez valiliğine çekilmiş, geçen 15 Eylül’de de açığa alınmıştı.

İstanbul: ByLock kullandıkl­arı iddiasıyla görevden uzaklaştır­ılan ve haklarında gözaltı kararı çıkarılan 49 öğretmende­n 26’sı, İstanbul merkezli 23 ilde düzenlenen operasyonl­arda yakalandı. Şüpheliler­den 21’i adliyeye sevk edilirken, bunlardan 12’si tutuklandı 9’u da adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Ankara: Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca, FETÖ’nün yurt dışındaki kurumların­a yüklü miktarda para gönderdiği tespit edilen 75 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 75 kişiden 36’sını gözaltına aldı.

Osmaniye: Örgütün askeri yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da, 56’sı muvazzaf 75 askeri personelde­n 40 şüpheli gözaltına alındı.

Konya: Örgütün TSK’daki kripto yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da 36 şüpheli daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 66’ya yükseldi.

Malatya: Daha önce meslekten ihraç edilen 13 sağlık personeli gözaltına alındı.

Tokat: Çoğunluğu asker 12 şüpheli gözaltına alındı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye