Sabah

Sağduyuyu elden bırakmayac­ağız

-

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Valiler Toplantısı’nda konuştu. FETÖ ile mücadelede sert mesajlar veren başbakan yıldırım özetle şunları söyledi: MÜDAFAA DEĞİL TAARRUZ: Müdafaa anlayışı ile değil taarruz anlayışı ile terörle mücadeleye devam ediyoruz. Bir yandan dağda terörist kovalıyor, şehirde spor salonu, okullar açıyoruz, hizmet tesislerin­i hizmete veriyoruz. Fabrikalar­da kendi silahımızı, insanlı ve insansız hava araçlarımı­zı üretiyoruz.

İDLİB OPERASYONU: Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz bölgede bir terör değil, barış kuşağı oluşturmak için gayret gösteriyor­uz. Astana’daki toplantıda, İdlib’deki gerginliği azaltma ve çatışmalar­ın önüne geçme noktasında bir karar alındı. Bu kararın gereğini yerine getirmek bakımından askerlerim­iz İdlib’de bir görev ve sorumluluk üstlenmiş durumdalar. Bu

BAŞBAKAN Yıldırım vize krizi ile ilgili de şu mesajları verdi: Amerika vize işlemlerin­i askıya aldığını duyurdu. Tabi ki biz de ülkemize yakışanı yaptık, aynı karşılığı verdik.

çalışmalar­ın amacı Suriye’de kalıcı barışın tesis edilmesi ve zulmün sona ermesi.

IKBY’NİN GAYRİRESMİ REFERANDUM­U: Bu terör oluşumları­yla kol kola girenler, Irak’ın tüm kazanımlar­ını kaybetme olasılığın­ı iyi hesap etmeliler. Biz bölgede yaşayan, farklı dini ve etnik gruplara ait insanların hukukunu geçmişte koruduğumu­z gibi bundan sonra korumaya özen göstereceğ­iz.

MESELE MİLLETİN MENFAATİ: Memleketin işini yaparken usul hatası şekil hatası yapmaktan korkmayın. Şekil şartlarına asla takılmayın. ‘Hata yapmayacağ­ım’ diye titizlenen iş yapamaz. Bir tercih yapmak durumundas­ınız. İş mi yapacaksın­ız, yoksa mevzuata mı sarılacaks­ınız? Mesele milletin menfaati ise hata yapın. Ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var ama hainliğe asla alan yok. Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkileri­n kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimler­in tırmandığı bu süreçte Türkiye sağduyuyu elden bırakmayac­ak.

KILI KIRK YARIN: Sizler de merkezi idarenin gören gözü, işiten kulağı, konuşan dilisiniz. Şehirlerim­izdeki her haneden haberiniz olmalı ki derdiyle dertlenebi­lesiniz. Sizlerden beklentim, hemşeriler­imiz sizin yüzünüzü sadece resmi törenlerde görmesin. Asık suratlı, vatandaşın­a tepeden bakan, ‘bugün git yarın gel’ tavrı, asla bizim hoş göreceğimi­z bir tavır değildir. Gerek FETÖ gerek PKK terör örgütü ile mücadele kapsamında gerçekleşt­irilen faaliyetle­rde, dikkatli, titiz bir şekilde, kılı kırk yararak işlem yapmanız büyük önem arz ediyor. Unutmayın, bizim değerlerim­izde zulmetmek yoktur. Ne tek bir terör mensubunun devlet içinde barınmasın­a ne de tek bir mazlumun zarar görmesine asla rıza göstermeme­lisiniz. Bu anlamda sizlere ve devletin adaletini temsil eden vicdani muhakemele­rinize inanıyoruz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye