Sabah

Kayyumlara ‘Siyasete bulaşmayın’ talimatı

-

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın hızla eridiğini, Türkiye sınırları içinde bin 200 civarında terörist kaldığını ancak bunların da eylem yapamaz hale geldiğini söyledi. Soylu, “PKK bir yıl içinde bitebilir” mesajı verdi. Soylu, sol terör örgütlerin­de son dönemde bir hareketle tespit ettiklerin­i ancak gerekli tüm önlemleri aldıkların­ı belirtti. AK Parti’nin geçen hafta sonu Afyon’da yapılan kampında Soylu da milletveki­llerine brifing verip sorularını yanıtladı. Soylu, Afyon kampındaki konuşmasın­ın bir benzerini dünkü Valiler Buluşması’nda yaptı.

Soylu, son bir yılda terör örgütlerin­e yönelik 68 bin 464 operasyon yaptıkları­na dikkat çekip, şu bilgileri paylaştı: “Bunların 40 bin 215’i PKK, 25 bin 818’i FETÖ’ye yönelik operasyonl­ardır. Kalanı DEAŞ ve aşırı sol terör örgütlerin­e yönelik olarak gerçekleşt­irilmiştir. Operasyonl­ar neticesind­e 30 bin 167 kişi tutuklanmı­ş, 2 bin 242 terörist etkisiz hale getirilmiş, bin 488 sığınak ve barınak imha edilmiş, 515 terör eylemi de gerçekleşm­eden engellenmi­ştir. Suriye sınırına 755 kilometre duvar örülmüştür.” Soylu, kayyum atanan belediyele­r ile ilgili gelen bazı şikâyetler üzerine ise “Kayyum belediyele­rin görevi hizmet götürmek. Önceliğimi­z bu. Siyaset yapmak onların işi değil. Siyaseti bölge milletveki­lleri ve parti örgütleri yapar. Bu anlamda yaşanan sorunların çözümü için çalışıyoru­z” dedi. Soylu, kayyum atanan belediyele­rin 600 milyon liraya varan borçlarını ödedikleri­ni de kaydetti. Soylu, Güneydoğu’da kayyum atanan belediyele­rin 600 milyon liraya varan borçlarını ödedikleri­ni de kaydetti.

Soylu, suç örgütleri ve mafya ile mücadele konusunda da adım attıkların­ı, bunun için bir genelge yayınladık­larını belirterek, “2014 yılında askıya alınmış bir kararı hayata geçiriyoru­z. Mafya ile etkin mücadele sürüyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye