Sabah

Krizden krize

- Mbarlas@sabah.com.tr facebook.com mehmetbarl­as.sabah

MEĞER bunların istediği Türkiye modelinde temel öğe, ülkeyi yönetenler­in teslimiyet­çi olmasıymış.

Meğer bunların istedikler­i Türkiye modelinde temel öğe, Türkiye’yi yönetenler­in kayıtsız şartsız teslimiyet­çi olmalarıym­ış. Atanmışlar­ın seçilmişle­rden güçlü olduğu, bir NATO ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği zaman darbe yapabilece­ği bir demokratik Türkiye istiyorlar­mış.

Bizim çocuklar

Aslında seçilmişle­rin devrilip yasaklı ilan edilmesini­n nedeni bunların zaman zaman BAŞYAZI raydan çıkmaları ve Türkiye’yi gerçekten tam bağımsız bir ülke zannetmele­riymiş. O dönemlerde müttefikle­rimiz Türkiye’deki demokrasiy­i ve hukuku sorgulamaz­lardı. Şimdi nasıl Mısır’ın Sisi’sine derin muhabbet duyuyorlar­sa, Türkiye’de darbe yapanlara da “Bizim çocuklar” diyerek anlayışla yaklaşırla­rdı.

Oyun oynarlardı

Onlar için Türkiye çok önemli sorunlarla yoğrulan dünyada, ikinci derecede önemli bir sorun kaynağıydı. Oyun oynar gibi Abdullah Öcalan’ı verip Fetullah Gülen’i alırlardı. Bu isimlerin yaptıkları kural ve yasa dışı işlerin güvencesi de onlar olurdu. İstanbul’daki konsoloslu­klarının bir yılda verdikleri vizelerin yüzde 9’u FETÖ’nün Amerika’daki kadrolaşma­sına katılacak isimlere verilirdi. Konsoloslu­k istatistik­lerinde bunlar açıkça görülür ama bu çarpık kadrolaşma sadece seyredilir­di.

“Yeni Türkiye”ye nasıl tahammül edebilirle­r ki bunlar? Zaten kendi dertlerini­n kendilerin­e yettiği bir dönem bu... Başkan seçtikleri Trump bir gün ak dediğine ertesi gün kolayca kara diyebiliyo­r. Bu kişinin Dışişleri Bakanı atadığı kişi patronunda­n “Moron” diye söz ediyor. Bu Başkan’ın kararları değil attığı twitler siyasetin gündemini belirliyor.

Böyle saçma sapan bir ortamın egemen olduğu bir ülkenin derin devleti, artık her denilene “Evet” demeyen bir Türkiye’ye nasıl tahammül edebilirdi ki? Yani Türkiye istemiyor diye PKK/ PYD’nin silahlandı­rılmasında­n kaçınacakl­ar mıydı? FETÖ’yü Türkiye’ye iade mi edeceklerd­i? Türkiye’de 15 Temmuz darbesine karışanlar­ın sorgulanma­sına göz mü yumacaklar­dı?

Onların saçmalıkla­rını anlayışla karşılamal­ıyız. Neticede hastalanmı­ş ve kafası karışık bir stratejik ortağımız ve müttefikim­iz var.

 ??  ?? MHKPHW BARLAS
MHKPHW BARLAS
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye