Sabah

Tekirdağ’ı pembeye boyadı

.endiVi de kanVer tedaYiVi Jören Göknur 'amat meme kanVerine dikkat çekmek için tm caddeyi Sembe balon Ye döYi]lerle VVledi

-

Tekirdağ Süleymanpa­şa’da yaşayan ve meme kanseri tedavisi gören Göknur Damat, gece geç saatlerind­e meme kanserine dikkat çekmek, farkındalı­k oluşturmak amacıyla caddeyi pembe balonlar ve yazılarla süsledi.

Sabah uyanan Tekirdağlı­lar caddeyi renkli bir şekilde görünce, şaşkınlıkl­arını gizleyemed­i. Caddeden geçen vatandaşla­r meme kanseriyle ilgili yazıları tek tek okuyarak bilgilendi. Caddenin en başına “Meme Kanseri Farkındalı­k Sokağı” pankartı açan Göknur, sokağın isminin değiştiril­mesi talebinde bulunmuş oldu. Kendisinin de kanser hastası olduğunu söyleyen Göknur Damat, bütün kadınlara seslenerek, “Bu sokakta bir esnafım ve kanser savaşçısıy­ım. Bu sokağı pembeye boyadık diyebiliri­m. Gece saat 5’e kadar bu işle 3-4 arkadaşla beraber yaptık kendi bütçemizle bir farkındalı­k oluşturmak istiyoruz. 1-31 Ekim meme kanseri farkındalı­k ayı, ama kimse farkında değil. Sadece bizim en önemli istediğimi­z, farkındalı­ğınız olsun. Ben kendi çapımda bir şeyler yapmak istedin. Sesimi duyurmak istedim ki zaten Cumhurbaşk­anına kadar sesimi duyurmuştu­m, zamanında ilaçları temin etmiştik. Ama bir yere kadar şu an benim de ilacım yok, ilaç istiyorum. İlaç olmayınca kanserle dans edemiyoruz. Lütfen farkındalı­k yaratalım hastaglarl­a sosyal medyada paylaştığı­nız için çok teşekkür ederim ve hâlâ devam ediyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye