Sabah

Günün İçinden Vietnam kâbusu

-

Vietnam’da fırtına ve şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaların­da hayatını kaybedenle­rin sayısı 37’ye yükseldi. Vietnam Afet Yönetim Kurumu’ndan yapılan açıklamada, sel ve toprak kaymaları nedeniyle 40 kişinin kayıp olduğu, 21 kişinin yaralandığ­ı, binden fazla evin yıkıldığı ya da hasar gördüğü bildirildi. 10 binden fazla evin ise sular altında kaldığı duyuruldu. 8 bin hektardan fazla ekili alanın zarar gördüğü belirtilir­ken yaklaşık 40 bin hayvanın ise öldüğü kaydedildi.

Afetten en çok etkilenen Hoa Binh bölgesinde, acil durum ilan edildi. Toprak kaymaların­ın yaşandığı bölgede en az 33 kişinin kayıp olarak arandığını bildiren yetkililer, kurtarma ekiplerini­n çalışmalar­ına devam ettiğini dile getirdi. Vietnam devlet televizyon­u VTV’ye konuşan bölge sakini Ngo Thi Su, “Tüm köyümüz uykusuz geceler geçirdi. Sel ile savaşmak imkânsız, son yıllarda yaşanan en güçlü sel” ifadeleriy­le afetin boyutunu gözler önüne serdi. Fırtına ve yağışların gelecek günlerde şiddetini artırabile­ceğine dikkat çeken yetkililer, Ninh Binh bölgesinde­ki 200 bin kişinin tahliye edilmesi için talimat verdi. Salı gününden beri şiddetli yağışların etkili olduğu ülkede, her yıl fırtına ve seller nedeniyle ölümler yaşanıyor. Geçen sene, hava durumundan kaynaklana­n afetler nedeniyle yaklaşık 250 kişi yaşamını yitirmiş veya kayıp olarak bildirilmi­şti.

7$</$1'·, '$ 985'8

Vietnam’ın komşusu Tayland da şiddetli yağışlarda­n etkilendi. Ülkedeki 77 bölgeden 7’si sele teslim oldu. Taylandlı yetkililer, 480 bin hektarlık tarım alanının selden zarar gördüğünü açıkladı. Şiddetli yağışın, dünyanın en büyük ikinci pirinç ithalatçıs­ı olan Tayland’ın pirinç ticaretini olumsuz etkileyebi­leceği dile getiriliyo­r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye