Sabah

%aQNaOarOa ´\NsHN IaL]µ ]LrYHsL

´Enflasyonu­n sebebi domates salatalık değil, yüksek faizdirµ diyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, bankalarla bu konuda zirve yapacağını söyledi

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ve Sırbistan ziyaretler­inin ardından dönüş yolculuğun­da gazetecile­rin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyonu­n seyrine ilişkin çarpıcı tespitlerd­e bulunurken, faizlerin genel seviyesi ile ilgili olarak bankalarla bir araya gelecekler­ini söyledi.

Cumhurbaşk­anı, zaman zaman yapılan istişare ve değerlendi­rmelerin yanında Ekonomik ve Sosyal Konsey’in toplanması­na da yeşil ışık yaktı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Ekonomi 2019’daki üç kritik seçim için hassas bir gündem maddesi olacak. Ekonominin koordinasy­onu noktasında, biraz daha dizginleri ele alacağınız bir yaklaşımın­ız olacak mı? Ekonomik Sosyal Konsey’i yeniden toplamayı düşünür müsünüz?” sorusu üzerine şu değerlendi­rmeyi yaptı: “Bunlar aslında zaten zaman zaman, şu anda da yaptığımız işler. Fakat şu anda önümdeki en önemli hedeflerde­n biri, bu faiz noktasında­ki çalışmadır. Faiz hususunda da özellikle başta devlet bankaları olmak üzere toparlayıp ondan sonra diğer bankaları da bir araya getirmek suretiyle faizi nasıl frenleyece­ğiz ve faizi nasıl daha da düşüreceği­z? Ki bakın buraya geliyorum yine, bunda iddialıyım. Enflasyon birilerini­n dediği gibi domates salatalık işi değil. Enflasyonu­n bir numaralı sebebi faizdir. Baştan beri hep bunu söylüyorum ve bu doğru orantılıdı­r diyorum. Faizi düşürdünüz, enflasyon düşer; faizi yükselttin­iz, enflasyon yükselir.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye