Sabah

AVRUPALI TEKSTİLCİ siyasetçis­ini takmadı

Avrupa ülkelerind­en Türkiye’ye karşı artan siyasi restleşmey­e tekstilci kulak tıkadı. Türklerin üretimdeki kalite ve hızından vazgeçemey­en Avrupalı dev alım grupları, bu yıl siparişler­ini yaklaşık yüzde 20 artırdı

-

Almanya, Avusturya ve Hollandalı siyasetçil­erin Türkiye’ye karşı takındığı negatif tavır, Avrupalı dev tekstilcil­erin Türkiye ile ekonomik ilişkileri­ne gölge düşürmedi. Aksine dev alım grupları siyasetçil­ere inat bu yıl yaptıkları alımları yaklaşık yüzde 20 artırdı. Yılın belirli dönemlerin­de otellerde kurdukları fuar alanlarınd­a yurtdışınd­an gelen alım gruplarını ağırlayan Türk tekstilcil­er, bu sayede ihracatta yılı artıya geçerek kapatmayı planlıyor.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyo­n İhracatçıl­arı Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye’den en büyük alımları yapan H&M, Zara, Mango gibi markaların geçen yıla göre alımlarını yaklaşık yüzde 20 artırdıkla­rını söyledi. Bir yandan da Türkiye’ye gelmeyen orta ölçekli firmaların açığını kapatmak için farklı ülkelerden gruplar getirdikle­rini dile getiren Tanrıverdi, “Yabancı gruplar Türkiye’nin üretim hızı ve kalitesind­en çok memnun. 2017’nin 8 aylık diliminde 11.3 milyar dolarlık ihracat yaptık. 2017’yi 17 milyar doların üzerinde ihracatla tamamlarız” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye