Sabah

Hasbahçe imara AÇILMAYACA­K

SABAH’ın ‘Kültür Sanat Buluşmalar­ı’na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Hürriyet’in “Hasbahçe’ye İmar” haberi için “Böyle bir şey söz konusu dahi değil” dedi. Aynı gün Bakanlık’tan resmi yalanlama da geldi

- gmer

KURTULMUŞ, “Hasbahçe’ye imar” haberi için “Böyle bir şey söz konusu dahi değil” dedi. Bakanlık da “Haber gerçek dışı” açıklaması yaptı.

SABAH gazetesi geleneksel “Kültür Sanat Buluşmalar­ı” kapsamında, kültür ve sanatın önde gelen temsilcile­riyle bir araya gelmeye devam ediyor. SABAH, kültür sanat temsilcile­ri ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’u buluşturdu. Çırağan Sarayı’nda dün gerçekleşe­n kahvaltıya Turkuvaz Medya mensupları katıldı.

Sözlerine Kültür-Sanat adına bu organizasy­onu gerçekleşt­irdiği için SABAH gazetesine teşekkür ederek başlayan Kurtulmuş, medyada yer alan “Hasbahçe’ye İmar” başlıklı haber ve sonrasında sosyal medyada Topkapı Sarayı bölgesinin imara açılması yönünde yapılan yorumlar üzerine açıklama yaptı. Kurtulmuş, “Zihnimizde­n geçen orayı tamamen trafikten arındırara­k Çatladıkap­ı’dan Sepetçiler Kasrı’nını olduğu alana kadar olan bölgeyi Topkapı Sarayı’nın alanı haline getireceği­z. Orası hiçbir şekilde imara açılmayaca­k. Böyle bir şey söz konusu dahi değil. Kimsenin endişesi olmasın. Orada hiçbir yapı yeni yapı olmayacak. Tarihi olarak var olan kasırlar da ihya edilecek. Tarihi bahçenin genişletil­mesi için alınmış bir karardır” dedi.

‘HABER GERÇEK DIŞI’

Aynı gün Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hürriyet gazetesind­e çıkan “Hasbahçe’ye İmar” haberiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Tarihi Yarımada’nın imara açılmak istendiği iddiaların­ın reddedildi­ği açıklama şöyle:

“Hürriyet gazetesind­e yayımlanan Hasbahçe’ye İmar başlıklı haber tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu haber Tarihi Yarımada’nın yapılaşmay­a ve imara açılmak istendiği algısını oluşturara­k kamuoyunu yanıltmayı hedeflediğ­i açıktır. Ahırkapı Feneri ile Sepetçiler Kasrı arasındaki alanın imara açılması ya da burada yeni yapılaşmay­a izin verilmesi söz konusu değildir. Bilinmelid­ir ki bir dünya mirası olan Topkapı Sarayı’na ve çevresinde­ki tarihi dokuya zarar verilmesin­e asla müsaade edilmeyece­ktir.”

 ??  ??
 ?? Fotoğrafla­r: Hakan UÇ ?? SABAH, kültür sanat temsilcile­ri ile Bakan Kurtulmuş’u buluşturdu.
Fotoğrafla­r: Hakan UÇ SABAH, kültür sanat temsilcile­ri ile Bakan Kurtulmuş’u buluşturdu.
 ??  ??
 ??  ?? MAGAZİN KARAHAN
MAGAZİN KARAHAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye