Sabah

Okul yolunda pompalı dehşeti

-

İstanbul Pendik’te Mustafa Yetkin (21) adlı saldırgan, eski kız arkadaşı olduğu iddia edilen lise öğrencisi Helin Palandöken’i okul çıkışı pompalı tüfekle öldürdü. Genç kızın yanındaki iki erkek öğrenciyi de yaralayan psikopat, kaçtığı okul binasında polis tarafından yakalandı. Olay, dün saat 16.00 sıralarınd­a Güzelyalı Mahallesi’ndeki Hızlı Tren İstasyonu’nda meydana geldi. İddiaya göre; Mustafa Yetkin, eski kız arkadaşı olduğu iddia edilen Kaşif Kalkavan Çok Programlı Lisesi 11. sınıf öğrencisi Helin Palandöken’i okul çıkışı erkek arkadaşlar­ıyla görünce kıskançlık krizine girdi. Otomobille gençleri takip eden Yetkin, istasyon önünde Helin Palandöken ile Cemil Y. (17) ve Deniz M.’nin (18) önünü kesti.

Pompalı tüfekle araçtan inen saldırgan, ‘Selam gençler’ diye bağırdı ve Palandöken’in karnına doğru bir el ateş etti, Cemil Y. ile Deniz M.’yi de ayaklarınd­an vurdu. Genç kızın başına tekrar dönen cani, bu kez Palandöken’in boğazına ateş ederek öldürdü. Daha sonra da istasyonun yakınındak­i İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kaçtı. Bu arada bölgeye çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi.

Okulun yangın merdivenin­e çıkan saldırgan yanındaki bıçak ile bileklerin­i keserek intihar girişimind­e bulundu. ‘Mobil Okul Timi’ (MOT), saldırganı olayda kullandığı pompalı tüfek ve bileklerin­i kestiği bıçak ile kıskıvrak yakalayara­k gözaltına aldı.

Saldırgan ve yaralılar Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılar­ak tedaviye alındı. Helin Palandöken’in olay yerine gelen ağabeyi, gözyaşları­na boğuldu. Genç kızın annesini kaybettiği, babasının ise Adana’da yaşadığı, bu yüzden, teyzesinin yanında kaldığı öğrenildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye