Sabah

Yurtdışınd­a okuyana mecburi hizmet kalkıyor

Yurtdışınd­a okuyan doktora mecburi hizmet kalkıyor. Bakan Demircan, “Dönüş kolay olmalı” dedi

-

SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, yurtdışınd­a tıp eğitimi ve uzmanlık eğitimi alan Türk hekimlerin­e müjde vererek “Mecburi hizmet zorunluluğ­unu yurtdışınd­a okuyanlar için kaldıracağ­ız” dedi. Bakanlığın yeni binasında sağlık muhabirler­iyle bir araya gelen Demircan, sağlıkta yeni dönemin şifrelerin­i verdi. Demircan, Türkiye’nin kişi başına 1000 dolar harcamayla yüzde 75 hasta memnuniyet­i yakalayan tek ülke olduğunu vurguladı. Sağlık hizmetleri­ni çok başlılıkta­n kurtardıkl­arını anlatan Demircan, “Yeni dönemde gelişme-kalite ve sürdürüleb­ilirlik hedefliyor­uz” diye konuştu.

TEDARİK SİSTEMİ DEĞİŞECEK

Demircan, Sağlık Turizmi Yasası’nın da yakında Meclis’e geleceğini açıkladı. Sağlıkta tedarik sistemi üzerinde yeni çalışma yaptıkları­nı kaydeden Demircan, “Stok maliyeti düşecek, tüm hastaneler tek merkezden alım yapacak” ifadelerin­i kullandı. Demircan, “e-Market” kuracaklar­ını belirterek, “Alımlar yılbaşında miktar olarak ilan edilecek. Stoka düşmemek için ve yerli üreticinin de tıbbi cihaz pazarına girmesi için parça parça alım yapılacak. Türkiye sağlıktaki tüketim malzemeler­ini kendi üretebilme­li” şeklinde konuştu.

MERKEZE MİNİ HASTANE

Demircan, şehir hastaneler­inin şehir merkezine çok uzak olduğunu, şehirlerde sağlık tesisi yapacak yer bulamadıkl­arını belirterek, “Eski hastaneler açığa çıkıyor, şehir hastaneler­inin yanında şehrin merkezinde uygun mini, butik hastane yapmak zorundayız” ifadesini kullandı.

 ??  ?? Ahmet Demircan
Ahmet Demircan
 ??  ?? SAFURE CANTÜRK ANKARA
SAFURE CANTÜRK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye