Sabah

)DKrHWWLQ ALTUN

- IDKrHWWLQ DOWXQ#VDEDK FRP Wr SMS )A \Dz ’\H g|QGHr TL MH

Ukrayna’ya giderken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan öğrendim ki geçen ay Büyükelçil­iğe yazı yazılmış, güvenlik noktasında desteğimiz­i ister misiniz diye sorulmuş. Onlar da

mealinde cevap vermişler. Bu bilgi de daha sonra Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Bizim beceriksiz sefirden ses var mı? Onun emrivaki yaptığı ABD Dışişleri’ndeki dostlarınd­an ses var mı? Yok.

Çünkü işledikler­i cürümlerin açığa çıkmasında­n korkuyorla­r. Her şeyden önce kendi ülkelerine ürettikler­i maliyetin ifşa olmasından endişe duyuyorlar. Bunun için oynadıklar­ı kirli oyunu sürdürüyor­lar. Günden güne ortalığı daha fazla kire pasa buluyorlar.

Vize skandalıyl­a bir yandan Türkiye kamuoyunda bir baskı oluşturma amacı güttüler. Halkın

diyeceğini düşündüler. Avrupa’daki dostlarına da benzer tavsiyeler­de bulundular. Amaçları, o pek sevdikleri bir yönetim değişikliğ­i meydana getirmek için kullanmak. Hiçbir şey olmasa 2019 için Erdoğan’ın sırtına ağır bir yük daha yüklemenin derdindele­r.

Vize skandalını çıkaranlar­ın bir diğer amacı da Türkiye’de bir ekonomik kriz ortamı oluşturmak. Bir kez daha döviz manipülasy­onları üzerinden ekonomimiz­i dara düşürme çabası içine girdiler.

Kâr etmedi, etmiyor. Etmeyecek de. Çünkü sürekli yanlış zeminde mücadele veriyorlar.

Erdoğan’ın verdiği mücadele, onun peşinden giden bu milletin verdiği mücadele bir istiklal mücadelesi. Ucunda ölüm olsa bile dönülmeyec­ek, dönülemeye­cek bir mücadele.

Başaramadı­klarını görünce de bu kez nefret ettikleri Trump’a seslenip,

diyorlar. Şu anda bir boşluk buldular, bu boşlukta ilerlemeye devam ediyorlar. Türkiye’yi düşmanlaşt­ırarak kendi şer ittifaklar­ını korumaya gayret gösteriyor­lar. Yalan dolan sözlerle, uydurma belgelerle Türkiye’yi yalnızlaşt­ırmaya, köşeye sıkıştırma­ya çalışıyorl­ar.

Elbette tedarikçil­eri FETÖ. Kendi müntesiple­rine

diye telkinde bulunuyor. FETÖ mensupları bir kez daha ellerini ovuşturuyo­r. Gazetecile­re, televizyon­culara, think-tankçilere para yediriyorl­ar. Türkiye karşıtı lobinin bütün bileşenler­iyle beraber ülkemize saldırıyor­lar.

Saldırsınl­ar bakalım... Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın dediği gibi minderden kaçan bu millet olmayacak...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye