Sabah

Van Persie’den ŞORT İFADESİ

-

Fenerbahçe’de çok top kullanması ve fazla kayıp yaşamasıyl­a zaman zaman eleştirile­n Mathieu Valbuena, takım oyuncusu olduğunu, tek başına başarıya inanmadığı­nı söyledi. Yaklaşık bir ay önce antrenmand­a bu konuyla ilgili tartışma yaşadığı kaleci Kameni ile arasındaki buzları eriten Fransız yıldız, Kamerunlu file bekçisi ile yaptğı sohbette adeta içini döktü:

yaptığı bir sosyal medya paylaşım hatası nedeniyle takımdaki herkesle problemli gösterilme­sine de tepki gösterip, “Ben bu takımda olmaktan çok mutluyum ve takım için her şeyimi vermeye hazırım. Hata yapmaktan korkmam, takım için risk

şu anda gerçek gücüne yaklaştığı­nı ve artık sorumluluğ­u herkesin paylaştığı­nı belirten Valbuena “Farklı bir dönem başladı. Aramıza Soldado, Ekici, Giuliano, Janssen katıldı. Fernandao, Aatıf, Dirar ve Alper de var. Hücum bölgesinde çok güçlü bir takımız. Topu alan herkes pozisyon üretebilir. Beāiktaā derbisinde elini āortunun içine sokması ve rakip tribünlere çıkardığı dil ile ilgili olarak savcıya ifade veren F.Bahçe’nin Hollandalı yıldızı, “Kötü niyetim yoktu” dedi

Vodafone Park’ta geçen sezon oynanan ve F.Bahçe’nin Beşiktaş’ı 1-0 yendiği Ziraat Türkiye Kupası maçı olaylarıyl­a çok konuşulmuş­tu. Siyah-beyazlı tribünlere dil çıkaran ve rakip oyuncu Tosic’e bakarak elini şortuna sokan Fenerbahçe’nin Hollandalı oyuncusu Robin Van Persie hakkında Spor Savcılığı resmen soruşturma başlattı. ‘Sporda Şiddet ve Düzensizli­ğin Önlenmesin­e Dair Kanun’una göre ‘Çirkin tezahürat’ ve Türk “Saha içinde tartışma yaşayabili­riz. Bu takımın iyiliği için olabilir. Herkes tüm topları istediğimi söylüyor. Evet sezon başında durum böyleydi, kabul ediyorum. Ancak o dönemde çok eksiğimiz vardı ve sorumluluk almak zorundaydı­m.” alırım. Bunun için insanlar beni eleştirece­kse de umrumda olmaz. Benim tek bir amacım var formasını giydiğim takımın kazanması. Lige kötü başlamamız­ın, bu tip şeylerin konuşulmas­ında etkili olduğunu düşünüyoru­m” dedi. Tek başına bir şeyin başarılama­yacağını bilecek olgunlukta­yım. Takımıma zarar verecek hiçbir şey yapmam. Şampiyonlu­ğa oynayabile­ceğimizi ispatlaman­ın zamanı geldi” şeklinde konuştu.

Ceza Kanunu’nun 216. maddesinde yer alan “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özellikler­e sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmekten” 1 ila 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle başlatılan soruşturma kapsamında Spor Savcısı Asım Ekren’e ifade veren Van Persie’nin, suçlamalar­ı reddederek, “Gerilimli bir maçtı. Kötü niyetli bir hareket yapmadım” dediği öğrenildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye