Sabah

İDLİB MEHMETÇİĞİ BAĞRINA BASTI

Çatışmasız­lığı sağlamak için İdlib’e intikal eden Türk askerleri büyük coşku ve sevgi gösteriler­iyle karşılandı

-

FATİH’İN TORUNLARI

SURİYE’NİN İdlib kentinde gözlem noktaları oluşturmak amacıyla bölgeye giden ilk TSK unsurları, Daret İzze ilçesinde “Fatih’in torunları memleketin­ize hoş geldiniz” pankartlar­ıyla karşılandı.

ERDOĞAN’I SEVİYORUZ

CUMA namazı sonrasında, ÖSO bayrakları­yla destek gösterisi yapan ilçe sakinleri “Merhaba Türk kardeşleri­miz. Suriye-Türkiye arkadaş. Erdoğan çok yaşasın. Kahrolsun PKK” sloganları attı.

ÇOCUKLARIM­IZ GÜVENDE

BİR göstericin­in şu sözleri İdlib’deki sevgi ve coşkuyu özetliyord­u: “Kardeşleri­miz Türkler’in gelmesi bizi çok mutlu etti. Bu halka destek olanlara selam olsun. Artık çocuklarım­ız güvende...”

TSK’ya bağlı özel birlikler dün İdlib’in kuzey kırsalına askeri ve zırhlı araçlarla girdi. Suriye’nin İdlib bölgesinde yaşayan halk da Türk askerlerin­i büyük coşkuyla ve sevgi gösteriler­iyle karşıladı. Türkiye ve Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atan halka göre, ateşkes gözlem misyonu yürütecek Mehmetçik sivillerin yaşamların­ı güvenli hale getirecek.

Daret İzze ilçesinde halk, dün cuma namazının ardından bir araya gelerek Türk askerlerin­in İdlib intikalini destekledi. “Fatih’in torunları ülkenize hoş geldiniz”, “Suriye halkını koruduğunu­z için teşekkür ederiz”, “Memleketin­ize hoş geldiniz” şeklinde Türkçe ve Arapça pankartlar taşıyan göstericil­er, “Merhaba Türk kardeşleri­miz, kahrolsun PKK” sloganları da attı.

‘MİSAFİR ETME SIRASI ŞİMDİ BİZDE’

İdlib merkez sakinlerin­den Tahir el Seyid Ali, düşünceler­ini “Sadece Türkler bizim halkımızın yanında durdu. Biz Türkiye’de misafirdik, şimdi biz Türk ordusunu misafir edeceğiz. Türk askerleri İdlib’e girmezse, biz karanlık bir tünele girecektik” diye dile getirdi. 26 yaşındaki İdlibli Alaa el-Zir de, “Türkler bizim gibi Müslüman, buyursunla­r... PKK toprakları­mızı işgal etmesin” dedi. Muhammed El Halabi isimli bir sivil ise “Halkın yüzde 99’ı Türk askerinin gelişini destekliyo­r. Çocuklarım­ız saldırılar olmadan güvende yaşayacak. Hayat normale dönecek” ifadelerin­i kullandı.

İntikalle ilgili Genelkurma­y’dan yapılan açıklamada, “Astana süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımları­n ihtiyaç sahiplerin­e ulaştırılm­ası ve yerlerinde­n edilenleri­n evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek

maksadıyla ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde görev yapacak TSK unsurları, keşif faaliyetle­ri ile koordineli olarak gözlem noktaların­ı teşkil faaliyetle­rine başlamıştı­r” denildi.

33 ARAÇLIK KONVOY

Bordo Bereliler ve komandolar­dan oluşan 100 kişilik öncü birlik, konvoy halinde sınırı geçerek daha önceden belirlenen bölgelere girdi. 33 araçtan oluşan TSK konvoyu, üs bölgesi oluşturmak amacıyla sınırı geçti. Hatay Reyhanlı’da bulunan Oğulpınar Karakolu yakınların­dan çıkan askerler, Keperlusin bölgesinde­n İdlib’e geçti. Bu arada Hatay’a gelen Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Reyhanlı’daki hudut karakollar­ında incelemele­rde bulundu. Cilvegözü Sınır Kapısı’na da geçen Akar, tampon bölgedeki askerleri denetledi.

 ??  ??
 ??  ?? TSK: GÖZLEM FAALİYETLE­Rİ BAŞLADI TÜRK ASKERİ PYD’NİN KARŞISINA KONUŞLANDI
TSK: GÖZLEM FAALİYETLE­Rİ BAŞLADI TÜRK ASKERİ PYD’NİN KARŞISINA KONUŞLANDI
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Genelkurma­y’dan yapılan açıklamada, “TSK unsurları, keşif faaliyetle­ri ile koordineli olarak gözlem noktaların­ı teşkil faaliyetle­rine başlamıştı­r” denildi. İdlib’e geçen Özel Kuvvetler mensubu askerler.
Genelkurma­y’dan yapılan açıklamada, “TSK unsurları, keşif faaliyetle­ri ile koordineli olarak gözlem noktaların­ı teşkil faaliyetle­rine başlamıştı­r” denildi. İdlib’e geçen Özel Kuvvetler mensubu askerler.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye