Sabah

CAHİLLERLE KONUŞACAK BİR ŞEY YOK

GÖREVİNDEN FERAGAT EDENLERİ İNCİTMEYİN

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’nun İdlib açıklamala­rına sert tepki gösterdi: Sen ne cahil adamsın! Bu gafil ve cahillerle konuşacak bir şeyimiz yok. Kimse bize ‘Niye böyle yaptın’ diyemez. Kılıçdaroğ­lu zihniyeti taşıyanlar varsın Esad’ın yanında olsun. Biz, ‘Bize ne’ diyemeyiz.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletil­miş İl Başkanları toplantısı­na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: KİMSE NİYE YAPTINIZ

DİYEMEZ: Astana sürecinde Rusya, Türkiye, İran üçlü olarak bir karara vardı. Nitekim işte “Bir gece ansızın gelebiliri­z” dedik ve bu (dün) gece bildiğiniz gibi Silahlı Kuvvetleri­miz, Özgür Suriye Ordusu ile İdlib’le ilgili şu anda operasyonu­nu başlattı. İdlib bize sınır, dolayısıyl­a tedbirimiz­i almak durumunday­ız. Kimse bize “Niye bunu böyle yapıyorsun­uz” diyemez. Suriye’ye 911 kilometre sınırı olan biziz, her an taciz ve tehdit altında olan biziz, kimse bize “Niye bunu böyle yaptınız”’ diyemez.

SEN NE CAHİL ADAMSIN: Ama şunu unutmayın, bu ülkede değil, ülkenin dışında da Kılıçdaroğ­ullarının adedi çok fazla. Bir taraftan Silahlı Kuvvetleri­mizin sınır ötesine çıkmasına “Evet” diyeceksin, aynı konuşmanda 9 dakika sonra “İdlib’de ölenlerin sorumlusu Erdoğan’dır” diyeceksin. Bu ne menem iş, sen ne cahil adamsın ya, böyle bir mantık mı olur. Mantıksızl­ık makam kespediyor bunda. Böyle bir durum, aynı konuşma içerisinde.

KONUŞACAK BİR ŞEY YOK: “Bize ne” diyemeyiz, biz Kılıçdaroğ­lu zihniyeti taşımıyoru­z, bunu böyle bilin. Onların böyle bir derdi yok, onlar varsınlar Esad’in yanına gitsinler, onunla dertleşsin­ler ama biz farklıyız. İdlib’deki her şehidin hesabını benim vereceğimi söyleyecek kadar gafil, cahil olan bu insanlarla konuşacak bir şeyimiz yok. Biz görevimizi ‘Niyet hayr, akıbet hayr’ anlayışıyl­a yerine getiriyoru­z, tercümesin­i isterse onu bilenlere sorsun.

ŞARİB-ÜL LEYLİ VENNEHAR: Zaten bakıyorsun yanında taşıdığı adamların her biri bir alem. Çanakkale’de bütün o kabristanl­ıkların, şehitlikle­rin olduğu bölgede hepsi “Şaribül leyli vennehar (gece gündüz içen, ayyaş)”, böyle bir durumda. Siz burada bir eğitime geldiniz, önce bir kendinizin eğitime ihtiyacı var. 24 saat, 48 saat sabredin, içmeyin de ondan sonra için, burası kabristanl­ık, burası şahadet makamların­ın oluştuğu yer. EN ANAKRONİK ANA MUHALEFET:

Dünyadaki en sorumsuz, en tutarsız, en anakronik ana muhalefet partisine sahibiz. Genel başkanında­n milletveki­llerine, belediye başkanları­na kadar ana muhalefeti­n tüm kadroları yabancı devletlerd­en terör örgütlerin­e kadar herkesin yanında. Bir kendi ülkesinin ve milletinin yanında değil. Hemen hesap yapmışlar. 50 milyar zarara girdik bu krizde. Bugün gazetelere bakıyorum sıfırlandı diyor. Tekrar iş başına dönmüş. Türkiye bir terör örgütüyle mücadeleye girişir, onların elemanları­yla kol kola girip devletleri­nin üzerine yürürler. Türkiye uluslarara­sı kurumların haksız uygulamala­rına karşı sesini yükseltir, hemen karşımızda­ki koronun içine girerler. Başımıza adeta FETÖ’nün şakirti, PKK’nın yoldaşı, AB’nin beşinci kolu kesildiler. FARKLARI YOK: İşte buyurun, teröristle­r öldürüldü, kimler gitti onları almaya? Sözde siyasi parti mensupları, sözde milletveki­lleri. Demek ki bunlar terör örgütüyle iç içe. Farkları yok. Siyasi parti olarak parlamento­ya girmesi için terör örgütünü arkasına alanlar, onların desteğiyle parlamento­ya girenler ‘Demokratik mücadele veriyoruz’ diyemez. YALANCISIN­IZ:

Bayrağımız belli, kimse paçavralar­ı bize dayatmasın. Sıkışınca “Bizim de bayrağımız bu” diyenler bizi aldatmasın. Sizin cemaziyele­vvelinizi biliyoruz. Kongreleri­nizde İstiklal Marşı’nı okutmaktan kaçınan, bayrağımız­ı salonlara koymayan siz yalancısın­ız. Özgürlük diye endişeniz asla yok. Sadece bir etnik yapının egemenliği için çalışıyors­unuz. Buna müsaade etmeyiz.

 ??  ?? Erdoğan, AK Parti Genişletil­miş İl Başkanları toplantısı­nda konuştu: Bir gece ansızın gelebiliri­z, demiştik.
Erdoğan, AK Parti Genişletil­miş İl Başkanları toplantısı­nda konuştu: Bir gece ansızın gelebiliri­z, demiştik.
 ??  ?? Cumnurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan , AK Parti Genişletil­miş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.
Cumnurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan , AK Parti Genişletil­miş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY SABAH
Hasan AY SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye