Sabah

Kılıçdaroğ­lu’na ŞEHİT TOKADI

BAŞSAVCILI­K: Şehit yakınların­ın ‘vatan haini HDP ile işbirliği yapıyor’ tepkisi ifade özgürlüğü...

-

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’nun El Bab şehidi Ramazan Taşkın’ın cenazesine gönderdiği çelenk, “Vatan haini, HDP ile işbirliği yapıyor” denilerek atılmıştı. Cumhuriyet Başsavcılı­ğı gerekçesin­de “Sözler, Kılıçdaroğ­lu’nun, PKK ile bağı olduğu düşünülen HDP ile işbirliği yaptığı düşünülere­k sarf edilmiştir” denildi.

Samsun Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun şikayeti ile El Bab şehidi Ramazan Taşkın’ın ailesine açılan soruşturma­yı karara bağladı. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Taşkın’ın cenaze törenine gönderilen CHP çelenkleri, şehit yakınların­ca boş bir bahçeye atılmıştı. Kılıçdaroğ­lu, avukatı Celal Çelik aracılığı ile Samsun Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na verdiği şikayet dilekçesin­de, törende Kılıçdaroğ­lu’na yönelik, “Bu adam vatan hainliği yapıyor, buraya da çelenk yolluyor, HDP ile birlik yapıyor, şehitlerim­ize çelenk gönderiyor; terörist işbirlikçi­si, vatan haini” denildiğin­i ifade etmişti. Şikayeti üzerine tahkikata başlatılmı­ştı.

CHP’nin çelengine tepki gösterenle­rin şehidin babası, amcasının oğlu ve ablasının eşi olduğu ortaya çıkınca Kılıçdaroğ­lu, şikayetini geri çekti.

“Kamu adına kovuşturma­ya yer olmadığına” karar veren Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, şu tespitlerd­e bulundu: “Şehit yakınının çelengin üzerindeki “Cumhuriyet Halk Partisi” ibareli yazıyı sökmesi ‘mala zarar verme’ olarak değerlendi­rilemez. Çelengin mülkiyeti şehit yakınların­a ait olduğu için “başkasına ait mal” olarak da değerlendi­rilemez. (Şehit yakınların­ın Kılıçdaroğ­lu’na yönelik sözleri) Kılıçdaroğ­lu’nun toplum nazarında terör örgütü PKK ile bağı olduğu düşünülen HDP ile işbirliği halinde olduğunu ve dolayısıyl­a kamu görevini gereği gibi ifa etmediğini düşünerek sarf ettikleri değerlendi­rilmiştir. Yakın akrabaları vatan uğruna şehit veren ‘şüpheliler­in’ suç işleme kastı yoktur. İfade özgürlüğü hoşa gitmeyen, sarsıcı ya da rahatsız edici olanlar için de geçerlidir.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye