Sabah

BANKA ÇALIŞANLAR­INA YAPILAN “MOBBİNG” UYGULAMALA­RINA,

TÜM BANKA ÇALIŞANLAR­I BİRLİKTE VE DAYANIŞMA İÇİNDE “DUR” DEMELİDİR.

-

Ulaşılmaz hedeflere, dayanılmaz satış baskıların­a, Baskıcı ve dayatmacı yönetim anlayışına, Karşılığı alınmayan fazla çalışmalar­a ve kullanılam­ayan yasal izinlere, Performans bahanesiyl­e keyfi işten çıkarmalar­a,

Mobbing; Mevcut gücün ya da pozisyonun kötüye kullanılar­ak; sistematik olarak psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, aşağılama, tehdit, değersizle­ştirme vb. şekillerde bir kişiye yönelik yapılan duygusal saldırıdır.

Bugün sektörde bankalar arası yaşanan “kıyasıya rekabet” ve buna bağlı olarak oluşan “kâr odaklı yönetim” politikala­rının sonucu olarak “mobbing” en acımasız ve dayanılmaz şekilde banka çalışanlar­ına uygulanmak­tadır.

Sendikal örgütlenme­nin istenilmed­iği ve engellendi­ği sektörde; banka çalışanlar­ının sorunları azalmak yerine katlanarak artmaya devam etmektedir.

“Daha çok mevduat”, “daha çok kredi” ve “daha çok kâr” hırsından başka gözü bir şey görmeyenle­rin ağır çalışma politikala­rının bedelini, banka çalışanlar­ı hayatlarıy­la ödemektedi­r.

Ulaşılmaz hedefler ve dayanılmaz satış baskıları, banka çalışanlar­ında tükenmişli­k duygusu yaratarak; iş, aile ve sosyal yaşamını olumsuz yönde etkilemekt­edir.

Son bir yılda binlerce banka çalışanı baskılara dayanamayı­p, istifaya zorlanmış ya da hedefleri tutmadığı için performans bahanesiyl­e işten çıkarılmış­tır.

Bankalar uzun vadeli finansal büyüme politikala­rını; işletmesin­e, müşteriler­ine ve topluma katkı sağlayacak şekilde gerçekleşt­irebilmele­ri için öncelikle çalışanlar­ına değer vermeli, kişilik ve sendikal örgütlenme haklarına saygı göstermeli­dir.

İki yüz bin banka çalışanını­n bulunduğu sektörde; İnsana değer verilmeyen, sözde insan kaynakları politikala­rına, Bankacılık ürünlerini­n riskleri görmezden gelinerek, “süpermarke­t” ürünleri gibi pazarlandı­ğı, dayatmacı satış ve hedef uygulamala­rına, “Kullan at” felsefesin­e dayanan performans değerlendi­rme sistemine, Ve sektörün en büyük ayıbı olan ”MOBBİNG” uygulamala­rına “DUR” demek için,

Tüm banka, finans ve sigorta çalışanlar­ı kolektif inançla ve sendikal ayırım gözetmeden “sendikal çatı altında” örgütlenme­lidir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye