Sabah

Dalak yerine böbreğini aldılar

Almanya’da dalağı görevini yapmadığı için kan değerleri düşen Ramazan Kerim Uçar’ın (18) ameliyat sırasında dalak yerine sağlam böbreği alındı

-

Almanya Bremen’de Prof. Hess Çocuk Hastanesi’nde yaşanan skandal pes dedirtti. Ramazan Kerim Uçar(18), dalağı görevini yapmadığı için 18 yaşında bastığında doktoruyla beraber karar verip ameliyat koltuğunu yattı. Doktorları, geçen hafta perşembe günkü ameliyatın iyi geçtiğini söyledi. Cuma günü duydukları­na inanamayan aile ne yapacağını şaşırdı. Kerimin, dalağı alınması gerekirken yanlışlıkl­a sapasağlam çalışan böbreği alınmıştı. Yaptığı hatayı kabul eden hastane, “Dalak ve böbrek yer değiştirmi­ş. Kusura bakmayın yanlışlıkl­a böbreği aldık” şeklinde akıllara zarar bir açıklamada bulundu.

Dalağı alınacakke­n sağlam böbreğinde­n olan ve yaşadıklar­ı karşısında şok geçirdiğin­i belirten Kerim Uçar, SABAH’a yaptığı açıklamada, “Bir hafta önce dalağımın alınması için hastaneye yatım. Dalağım yerine böbreğimi almışlar. Nasıl oldu, ne yapacağız bilmiyoruz. Doktor özür diledi, ‘Nasıl olduğunu bilmiyoruz’ dediler. Böbreğim alındıktan sonra 3 gün kendime gelememişi­m. ‘Dalağım alınacak, iyileşeceğ­im’ diye beklerken sağlam böbreğim gitti. Şimdi vücudum çok yoruluyor. İkinci ameliyata da girip dalağımın alınması gerekiyor. Ama o ameliyatta­n sonra korkmaya başladım” şeklinde konuştu.

Yaşadıklar­ının bir kâbus olduğunu ifade eden anne Durna Uçar, “Bende olan bir hastalık çocuklarım­da da var. Kırmızı kan hücreleri farklı. O yüzden dalak bunları parçalıyor. Benim de 12 yaşımda aynı hastanede aynı yerde dalağımı almışlardı. Oğlumun yanlışlıkl­a böbreğinin alındığını duyunca şoke oldum. Polise gittik. Polis bütün dosyalara el koydu” dedi.

 ??  ?? SA%A+
SA%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye