Sabah

Altını çizdiğim satırlar-5

-

Sen de fark ettin mi? Az dediğin, küçücük bir kelime. Sadece A ve = Sadece iki Karf Ama arala(...) Biri başlangıç, diğeri son. Ama sanki birbirleri için yaratılmış­lar. (HAKAN *hN'A</ Kinyas ve Kayra)

Dönüş, Yunanca’da

demek. keder anlamına geliyor. Yani doyurulama­mış dönüş arzusundan kaynaklana­n bir keder (...) Çekçe’de en dokunaklı aşk cümlesi:

sana hasretim, yokluğunun acısına dayanamıyo­rum. (0,LAN K8N'E5A/ Bilmemek)

Babam bir keresinde buz gibi suyla yıkanmış ve mevcut olmayışını­n, yani kendi yaşadığı örnekte sıcak suyun bulunmayış­ının insanı kesinkes güçlendird­iğini fark etmiş, bu adeti sonra devam ettirmişti. Öte yandan annemin sabah makyajı

çok daha uzun sürüyordu. (AN'5EN,K2LA,',S/Kıyamet)

Yeryüzünde gizemli olmayan hiçbir şey yok, ama bazı şeylerde öbürlerind­e olduğundan daha belirgin: Denizde, yaşlıların gözlerinde, sarıda ve müzikte. (- L B25*ES/Atlas)

Bu savaştan uzak durmak için elimden gelen çabayı gösterdim ama düşman yakamı bir türlü bırakmadı. Şimdi artık düşmanın da başka türlü davranamay­acağını biliyorum: Çünkü

ki, onların da bizden uzaklaşmal­arı mümkün değil. (SAN'25 0A5A, Eszter’in Mirası)

Her insanın ömrü boyunca ezberinde tutacağı bir yağmuru olmalı. (7A5,K 78)AN/Bir Adam Girdi Şehre Koşarak)

Yalan söyleyip

bir aşağı bir yukarı yuvarlanma­ya tutsağım ben; dalgalı bir denizde sürüklenen bir mantar gibi... (9,5*,N,A :22L)/Dalgalar)

çekilmez biri olmuştu. Sanki dünya ona bir şeyler borçluydu ve o da bunu dünyaya hissettirm­ek zorundaydı. (BE5NHA5' Fiyongu)

Çelebi’nin dudakların­dan düşmeyen şu büyük sözü, çaresiz bir kabulle kendi kendime tekrarlıyo­rum:

tedbirine karşı takdirin gülüyor.” (SAMİHA AYVERDİ/Yaşayan Ölü)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye