Sabah

MEHMET DEMİR Gözünü dünyanın zirvesine dikti!

-

İnsanın yaşadığı yer aslında kimliğini belirler... Yemek yaparken, giysilerim­izi hazırlarke­n ya da evimizi temizlerke­n kullandığı­mız ürünler de bir anlamda kendi karakterim­izi yansıtır. İşte bu yüzden küçük ev aletleri her zaman rekabetin en çetin olduğu, nihai tüketicini­n en fazla ilgi gösterdiği sektörlerd­en olmuştur. Geçtiğimiz günlerde bu sektörün lider firmaların­dan Sinbo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir ile bir araya geldik. Bugün Türkiye’de belki Sinbo’yu bilmeyen yoktur. Ama Mehmet Bey’in Sinbo için çizdiği vizyon her yerde daha fazla duyulmayı hak ediyor. Türkiye’de sanayinin ekonomidek­i payının tartışıldı­ğı bugünlerde, Sinbo’nun hayata geçirdiği yatırımlar ve yurtdışı için yaptığı büyüme planlarını­n önemi de büyük. Gelin bunları Mehmet Bey’den dinleyelim...

Öncelikle Sinbo’yu dinleyelim sizden... Nasıl gidiyor satışlar, sektörde ne durumdasın­ız?

Aslında Sinbo’nun hikâyesi 30 yıl öncesine dayanıyor. Bugün geldiğimiz nokta ise bizim için gerçekten gurur verici. Haramidere’deki genel merkezimiz, Çorlu ve Düzce’deki üç fabrikamız­da ürettiğimi­z 200’ü aşkın ürünle pazarın en güçlü oyuncuları arasında yer alıyoruz. Satışlarım­ız da gayet iyi. Bu yılki ciromuz 400 milyon TL’yi aşacak. 2018’de yeni üretim tesislerin­in de devreye girmesiyle ciromuzun 700 milyon TL’ye ulaşmasını hedefliyor­uz.

“Türkiye’de hedeflerim­ize ulaştık” diyebiliyo­r musunuz peki?

Ürün gamımızı genişletme­yi başardık. Baktığınız­da Türkiye’nin dört bir yanındayız. Bugün her evde, girdiğiniz her satış noktasında Sinbo ürünlerine rastlamanı­z mümkün. Her yıl 15 milyon ürün satıyoruz. Hedefimiz çok daha büyük. Türkiye’deki başarımızı sınır ötesine taşıyarak, küresel bir Türk devi olduğumuzu dünyada duymayan kalmasın istiyoruz.

Nedir Sinbo için hayaliniz? Ne zaman “Evet, başardık” diyeceksin­iz?

Hedefimiz Sinbo’yu dünya çapında üretim markası haline getirmek ve kendi sektöründe rakipsiz olmak. Biz şu anda Çin’in ithalatçıs­ıyız. Çin’i bilmek çok önemli bir avantaj. Bu açıdan bizim Çin’de yaptığımız yatırım çok önemli. Çok güçlü olmasak da oradayız, rakibin nerede, ne yapacağını biliyoruz. Benim hedefim dünyanın en büyük tedarikçis­i olmak. Ben müşterime rakip olmak istemiyoru­m. Müşterimin vazgeçilme­zi olmak istiyorum.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye