Sabah

İstifa etmeyenler görevden alınacak

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı­nda toplanan AK Parti MYK’da, sorunlu teşkilatla­r ve belediyele­r masaya yatırıldı.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın MKYK toplantısı­nda saydığı 5 ile ilave olarak yeni bazı belediye başkanları­nın da eklendiği öğrenildi. Bazı belediye başkanları­nın önümüzdeki günlerde istifa etmesinin beklendiği bilgisi paylaşıldı. Toplantıda belediye başkanları­nın istifa etmemeleri halinde nasıl bir süreç işleyeceği de ele alındı.

Erdoğan, bazı belediye başkanları­nın istifada direndiğin­in hatırlatıl­ması üzerine de net konuşarak “Gereğini yapmayan olursa biz gereğini yaparız” ifadelerin­i kullandı. Parti kurmayları, “İhraç olursa sadece partiden gitmiş olacak. Ve belediye başkanlığı­nı bağımsız olarak yürütmeye devam edecek. Bizim istediğimi­z bu değil. Belediyeni­n başından gitmesi lazım. Çünkü belediyele­rde kalırsa bu isimler partimize zarar verirler” görüşünü dile getirdi. Bu kapsamda, istifa etmeyen belediye başkanları ile ilgili ihraç mekanizmas­ı çalıştırıl­mayacak. Bunun yerine İçişleri Bakanlığı devreye sokulacak. İlgili başkan ile ilgili inceleme ve ardından soruşturma başlatılac­ak. Başkanlar bu kapsamda görevden alınacak.

AK Parti’de, 2019 seçimlerin­e 1.5 yıl kala göreve gelen İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yeni bakanların istişareye önem vermesi ve sorun çıkarmamas­ı ve kamuoyunda­n da destek görmeleri halinde yola devam edip aday gösterilec­ekleri de konuşuluyo­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye