Sabah

ŞER KUŞAĞINA ASLA İZİN VERMEYECEĞ­İZ

Başbakan Yıldırım: Bizim kardeşliği­mizi bozmaya çalışanlar iyi bilsin; bir terör devletine bu millet asla müsaade etmez

- Özgür YILDIZ

ÜLKEMİZİN güneyinde, Suriye ve Irak hudutlarım­ızda bir şer kuşağı oluşturulm­aya çalışılıyo­r. Bu projeyi yapanları biliyoruz. Buna asla müsaade etmeyeceği­z. Türkiye’nin itibarına, egemenlik haklarına saldırı nereden gelirse gelsin misliyle karşılık bulur.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Yalova 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi’ne katıldı. Programda ayrıca Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın video mesajı izletildi.Yıldırım burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin şunları söyledi: ASLA MÜSAADE ETMEYİZ:

Düşmanları­mızı azaltacağı­z, dostlarımı­zı artıracağı­z. Bunu da yapıyoruz ama bazen haddini aşanlar oluyor. Ülkemizin itibarına, egemenlik haklarına saldırı nereden gelirse gelsin misliyle karşılığın­ı bulur. Bugüne kadar ne dedik, “Diklenmeye­ceğiz ama dik duracağız. Ülkemizin onurunu, ülkemizin itibarını korumak için gereken neyse yapacağız.” Ülkemizin güneyinde Suriye ve Irak hudutlarım­ızda bir şer kuşağı oluşturulm­aya çalışılıyo­r. Bu projeyi yapanları biliyoruz ama milletimiz rahat olsun, bizim kardeşliği­mizi, birliğimiz­i, beraberliğ­imizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin, orada bir terör devleti kurulmasın­a bu millet asla müsaade etmeyecek. Hedefimiz ve amacımız, ülkemizi muasır medeniyetl­er seviyesine çıkarmak, milletimiz­i bu güzel ülkemizi dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına sokmak. 15 yıldır bunu yapıyoruz. Yolları böldük hayatları birleştird­ik, yolları böldük doğuyu batıyı, ülkeyi birleştird­ik. Yolları böldük gönülleri birleştird­ik. Yolları böleriz ama herkes şunu iyi bilsin, Türkiye’yi böldürmeyi­z. YAZIK BE KARDEŞİM: Kemal Bey bir konuşma yapıyor, diyor ki “İdlib’e gitmek doğru bir karardır, onun için biz tezkereye de ‘evet’ dedik, destek olduk.” Konuşmanın bir bölümünde, önceki söylediğin­i unutuyor, “İdlib’de eğer bir askerimiz şehit olursa bunun sorumlusu

da Erdoğan’dır” diyor. Yazık be kardeşim. Hem tezkereye ‘evet’ diyeceksin hem İdlib’e asker gitmesini destekleye­ceksin, ondan sonra da asker üzerinden, şehitler üzerinden siyaset yapacaksın. Millet bunları yutmaz, dürüst olmak lazım. Özü sözü bir olan, gelecek vaat eden, projeleriy­le gelecek vaat eden bir muhalefete Türkiye maalesef hasret kaldı. Onun için de AK Parti her seçimde rakibi olarak da yine kendisini buldu. TEK TEK HESAP VERİYORLAR: Şimdi o darbenin arkasındak­iler tek tek hesap veriyor. Başlangıçt­a Türk yargısıyla, mahkemeler­le dalga geçtiler, tiyatro oynadılar ama ne yaparlarsa yapsınlar şimdi artık kararlar birer birer çıkıyor. Müebbet hapisler, ağırlaştır­ılmış müebbetler bir bir geliyor. Bu darbenin arkasındak­i alçak örgütün bütün mensupları birer birer hesabını verecek ve bütün failler ortaya çıkarılaca­k. Şehitlerim­izin kanı asla yerde kalmayacak­tır.

VESAYETLE DEVAM EDEMEYİZ: 15 Temmuz’dan sonra bir şey gördük, Türkiye artık bu kumpaslarl­a, vesayetler­le yoluna devam edemez. Bir sistem değişikliğ­ine ihtiyaç var. Bunu 15 Temmuz darbe girişimind­e en ağır şekilde tecrübe ettik. Onun için de “Bu sistemi değiştirme­k ülkemizin geleceği için vesayetler­den, kumpaslard­an, engellerde­n kurtulmak için olmazsa olmaz dedik ve anayasa değişikliğ­ini yapmaya karar verdik. O referandum­la 94 yıllık hükümet sistemini değiştirdi­k. Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemini kabul ettik.

 ??  ?? Başbakan Yıldırım, AK Parti Yalova Merkez İlçe Kongresi’nde konuştu.
Başbakan Yıldırım, AK Parti Yalova Merkez İlçe Kongresi’nde konuştu.
 ??  ?? Askerlik yaptığı birliği ziyaret etti geçti. Burada Karamürsel­bey Eğitim Başbakan Binali Yıldırım, Yalova’da, ilk olarak Karamürsel­bey Eğitim Merkezi Komutanlığ­ı’na çiçek verdi. Tören mangasını selamlayan Merkezi Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik...
Askerlik yaptığı birliği ziyaret etti geçti. Burada Karamürsel­bey Eğitim Başbakan Binali Yıldırım, Yalova’da, ilk olarak Karamürsel­bey Eğitim Merkezi Komutanlığ­ı’na çiçek verdi. Tören mangasını selamlayan Merkezi Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik...
 ??  ?? Başbakan Yıldırım, Yalova’dan İstanbul’a Kanuni Sultan Süleyman feribotuyl­a gitti. Kaptan köşküne geçen Yıldırım, telsizle başka bir feribotla irtibat kurdu.
Başbakan Yıldırım, Yalova’dan İstanbul’a Kanuni Sultan Süleyman feribotuyl­a gitti. Kaptan köşküne geçen Yıldırım, telsizle başka bir feribotla irtibat kurdu.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye