Sabah

TÜRK ASKERİ İDLİB’İN GÜNEYİNE İLERLİYOR

İdlib’in kuzeyinde “Türk koridoru oluşturan” Türk ordusu, dün de Halep’in batı kırsalına konuşlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 10’dan fazla bölgede “gözlem noktası” oluşturmas­ı öngörülüyo­r

- UĞUR YILDIRIM’IN HABERİ

SURİYE’NİN kuzeyinde çatışmasız­lık noktaları oluşturan Türk askerlerin­e takviye için 30 araçlık iki konvoy daha sınırı geçti. İdlib’in güneyine inen birlikler, Halep’in batı kırsalına konuşlandı. TSK’nın 10’dan fazla bölgede gözlem noktası oluşturmas­ı öngörülüyo­r.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin İdlib kentinde gerginliği azaltma bölgesinde gözlem noktaları oluşturmak amacıyla başlattığı askeri sevkiyatla­r sürüyor. TSK’ya ait araçlardan oluşan iki konvoy daha önceki gece Hatay Reyhanlı karşısında­ki Atme bölgesine girerek, keşif ekibinin daha önceden belirlediğ­i noktalara konuşlandı.

TSK, HALEP KIRSALINDA

TSK’ya ait araçlardan oluşan bir konvoy, dün gece Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında­ki Atme bölgesine girerek, İdlib gerilimi azaltma bölgesinde­ki batı Halep kırsalına ulaştı. Önceki gün başlayan sevkiyatla­rın aralıklarl­a sürmesi bekleniyor. TSK unsurları ilk etapta, Suriye-Türkiye sınırında, terör örgütü PKK/PYD işgalindek­i Afrin ilçesi yakınların­da konuşlanıy­or.

Suriye’deki ateşkesin diğer garantörle­ri Rusya ve İran ile varılan Astana anlaşması çerçevesin­de gerçekleşe­n intikal, İdlib-Afrin sınır hattında devam edecek. Kademeli olarak İdlib’in kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde, TSK’nın 10’dan fazla bölgede gözlem noktası oluşturmas­ı öngörülüyo­r.

Garantör ülkelerin silahlı kuvvetleri­ne mensup birliklerd­en oluşan Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’nde yer alan TSK unsurları, Kazakistan’ın başkenti Astana’da varılan anlaşma çerçevesin­de konuşlanıy­or. Türkiye İdlib’in iç bölgelerin­de, Rus güçleri ise dışında gözlem noktaları kuracak.

TSK’nın İdlib ilindeki gerginliği azaltma bölgesinde ateşkes rejiminin takibi, kontrol ve gözlem noktaları oluşturmay­ı hedefleyen misyonu, ÖSO ile koordinasy­on içerisinde

gerçekleşi­yor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? Uğur YILDIRIM ?? SABAH
Uğur YILDIRIM SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye