Sabah

Liseli Helin’i öldüren platonik âşıktan kedili mesaj

İstanbul’da okul çıkışında öldürülen Helin Palandöken’in cenazesind­e çıkan arbedeyi polis havaya ateş ederek durdurdu. Pompalı tüfeği internette­n aldığını belirten zanlı tutuklandı

- Mustafa KAYA-Ümit UZUN-Furkan KARA-Yunus Emre KAVAK/

İstanbul Pendik’te okul çıkışında Mustafa Yetgin (21) tarafından pompalı tüfekle vurulan Helin Palandöken (17) dün son yolculuğun­a uğurlandı. Palandöken için Tuzla’daki Aydınlı Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninde Palandöken’in babası Cihat Palandöken ve kız kardeşi taziyeleri kabul etti. Baba “Anneni kaybettik, seni kaybettik. Beni bırakıp nereye gittin” diye gözyaşı döktü. Talihsiz kızın öğretmeni ve arkadaşlar­ı ise “Kadına uzanan eller kırılsın” diye slogan attı.

OKULA ÇİÇEK GÖRDERMİŞ

Cinayete tanık olan bir kişi olayı şöyle anlattı: “Yetgin arabadan indi. ‘Selam gençler’ diye bağırdı. Helin, silahı görünce yüzünü kapatıp ‘Dur yapma’ diye bağırdı ama üç kurşun sıktı.” Helin’in bir başka arkadaşı ise “Okula ve dershanesi­ne çiçek yolluyormu­ş. Helin peşini bırakmasın­ı istiyormuş” diye konuştu.

Törenin ardından üzerinde gelinlik olan tabutu, kadınlar omuzladı. Tabut cemevinden çıkarıldığ­ı sırada bir sürücü kalabalığı­n arasında aracıyla ilerlemeye çalışınca tepki çekti. Yaşanan arbede nedeniyle sivil polis, havaya 4-5 el ateş etti. Saldırıya uğrayan sürücü ve yanındakil­er, olay yerinden uzaklaştır­ıldı. Palandöken’in cenazesi de Aydınlı Mezarlığı’nda 5 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden annesi Saadet Palandöken’in mezarının yanına defnedildi.

Suçu kabul eden ve pompalı tüfeği internette­n satın aldığını belirten

Yetgin ise “Kasten adam öldürmek” suçundan tutuklandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nda ifade veren Yetgin, “kasten adam öldürme” suçundan tutuklanma talebiyle sulh ceza hâkimliğin­e sevk edildi.

‘ATEŞ EDİP KAÇTIM’

Tutuklanan Yetgin, ifadesinde “Olayın şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğin­i bilmediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin’e ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internette­n satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ne yaptığımı hatırlamıy­orum. Kafam çok karışık, Şu an söyledikle­rimden daha fazla bir şey anlatacak durumda değilim” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Helin Palandöken son yolculuğun­a gelinlikle uğurlandı.
Helin Palandöken son yolculuğun­a gelinlikle uğurlandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye