Sabah

Kesmek için Kesici

-

Ben size demiştim: CHP’nin cumhurbaşk­anı adayı İlhan Kesici... Ankara mahfilleri doğruladıl­ar. Erken yıpranması­n diye “dalgalandı­rmıyorlar”... Öte yandan “şimdiden hazırlıkla­ra başla” diye talimat verilmiş. Yani, uyanık Kılıçdaroğ­lu kendi “meclis koltuğunu” tehlikeye atmayacak, beklendiği gibi. Kazanamaya­cağı bilinen Kesici’yi öne sürüp harcayacak.

İkinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu “vakasıyla” karşı karşıyayız. Bu da bekleniyor­du.

Bunlar Hüsametin Cindoruk’un akıllarıdı­r. Hatırlarsa­nız Kemal Bey, Hüsamettin Bey’in onlara “ufuk açtığını” söylemiş, o ufuktan ilk doğan güneş de yürüyüş tatavası olmuştu...

Kesici, “aile durumundan” dolayı, memlekette hâlâ yaşamayı sürdüren Demirelcil­er’in oylarını alacak. Kemal Bey bunu yüksek bir oran sanıyor ama o oran bindelerde...

Kesici bu acıklı güldürüde kullanılma­yı seve seve kabul edecektir.

“Namı yürüyecek” işte, fena mı? Seçimi kaybettiği, meclise de giremediği zaman gider Hüsamettin ağabeyine çay içmeye... Ya da Devlet Planlama’da bir iş bulur kendine.

Ne yani, ezkaza kazansa, koskoca bir cumhurbaşk­anı olarak Kılıçdaroğ­lu’ndan direktif mi alacaktır, yoksa “eski anayasayı” geri getirmek için yeni bir referandum­a mı gidecektir? O arada icraat ne olacaktır?

Bunlar geçen başkanlık seçiminde İhsanoğlu için saçmasapan bir slogan uydurmuşla­rdı: Ekmek için Ekmeleddin!

Şimdi de “kesmek için Kesici” mi diyecekler?

Biçmek için biçici... Dikmek için dikici...

Aman lafın arkasını getirmeyel­im.

 ??  ?? EnJLn ARDIÇ
EnJLn ARDIÇ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye