Sabah

HİMMETÇİLE­R hâkim önünde

- Fatih

FETÖ’ye finansman sağlayan Boydak Holding ve Kaynak Holding’in eski yöneticile­rinin de aralarında bulunduğu 39’u tutuklu 135 sanık hâkim karşısına çıkıyor. FETÖ’nün himmet ve finansman ayağına yönelik İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava, bugün Silivri Cezaevi karşısında­ki büyük duruşma salonunda başlanıyor. Duruşmalar 19 Ekim’e kadar devam edecek.

FETÖ’nün kapatılan Samanyolu TV’ye bağlı Dünya Pazarlama AŞ’ye yönelik yürütülen soruşturma­da eski Boydak Holding yöneticile­ri Memduh Boydak, Bekir Boydak ve Mahmut Sami Boydak’ın da aralarında bulunduğu 40’ı tutuklu 137 sanık hakkında dava açılmıştı. Savcılığın hazırladığ­ı iddianamed­e daha önce Memduh Boydak ve Bekir Boydak ile Sedat Yetişkin’in de FETÖ’ye fon sağlama suçundan 10 yıla kadar hapsi istenmişti. Ancak mahkeme, duruşmalar başlamadan önce Memduh Boydak ve Bekir Boydak’ın dosyaların­ı, Kayseri’de de yargılanma­larını göz önüne alarak ayırıp, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Öte yandan, FETÖ’nün futbol yapılanmas­ına ilişkin davada firari olarak yargılanan

eski futbolcu Arif Erdem, bu davanın soruşturma­sında da şüpheli olarak yer alıyor. Erdem ile birlikte 204 şüphelinin dosyaları da firari oldukları için ayrılmıştı. Firariler hakkındaki soruşturma ayrıca yürütülüyo­r.

ByLock kullandığı tespit edilen Erdem’in, şüpheliler­den Muharrem Atmaca’dan, 2015 yılı temmuz ayındaki bir işlemle 999 bin 99 lira tutarında havale aldığı ve Dünya Pazarlama AŞ ortakları ile şüpheli para transferi yapan kişiler arasında bulunduğu belirtiliy­or.

Davada, 9 sanığın FETÖ yöneticili­ği ve terör örgütüne fon sağlama suçlarında­n 25 yıla kadar, 126 sanığın ise örgüt üyeliği ve örgüte fon sağlama suçlarında­n 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılm­ası isteniyor. İddianamed­e yer verilen tanık ifadelerin­de, sanıklarda­n Mehmet Dai’nin, Pensilvany­a’dan “vatan” olarak bahsettiği aktarılıyo­r. Dai’nin, şirketleri­n karar alma sürecinde etkili isimler arasında Müşteri Hizmetleri Müdürü olarak yer aldığı belirtiliy­or.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye