Sabah

Genel hayatlar bıktırdığı için medya özel hayatlara yoğunlaşıy­or

-

Genel hayatlar”a ilişkin haberler hem ürkütücü hem de bunaltıcı olmaya başladığı için medya giderek artan ölçüde “Özel hayatlar” üzerindeki haberlere yoğunlaşma­ya başladı. Gerçekten de hangi ülkenin lideri nükleer savaşı kışkırtıyo­r, hangi ülkenin yerel yönetimi bağımsızlı­k için referandum yapacak ya da vekalet savaşların­da hangi ülke çılgınlığa varacak ölçüde müttefikle­rini gözden çıkartıyor benzeri genel hayatlara ilişkin haberler bıktırıcı olmaya başladı.

BAŞYAZI Genel hayatlar bıktırdı

Ayrıca genel hayatlara ilişkin haberler öylesine bıktırıcı bir tekrarı yansıtıyor ki, sonu bilinen bir sinema filmine ne kadar ilgi duyulursa bunlar da öyle izleniyor. Örneğin Afganistan’da Taliban’ı Sovyetler’e karşı silahlandı­ran ABD’yi daha sonra bu Taliban “El Kaide” olarak vurmadı mı? Ya da Irak’ı işgal ettikten sonra yönetimi tamamen Şiilere bırakan ABD, sonunda bu ülkede DEAŞ’ın doğumuna neden olmadı mı? Aynı hataları şimdi de tekrarladı­ğı zaman sonunda neler olacağını bildiğimiz için, artık bu tür gelişmeler­in haberlerin­e ilgi duymuyoruz. Mesela şimdi Suriye’de PKK/PYD’yi silahlandı­ran ABD’yi bakalım bu örgüt ne zaman nerede vuracak?

Özel hayatlar ilgi çekicidir

Oysa özel hayatlar o kadar renkli ve merak uyandırıcı ki... Evli ve çocuk sahibi ünlü bir yazar yıllar sonra “Ben biseksüeli­m” deyince, bu itirafın arkasında nelerin olabileceğ­ini merak etmemek mümkün müdür? Bunun gibi yaşını başını almış bir adamı televizyon­a çıkartıp ünlü bir sinema yıldızı için “O benim annemdir” dedirtirle­rse ve bu iddiayı destekleme­k için televizyon ekranların­a olmadık tanıklar da çıkartılır­sa, sonucu merak etmez misiniz? ABD’de film şirketi sahibi Weinstein’ın, İngiltere’de eski Başbakan Edward Heath’in birer cinsel tacizci oldukların­ın açığa çıkması ve üstelik Edward Heath’in erkek çocukların­ı taciz etmiş olması Kuzey Kore’nin ABD’yi tehdit etmesinden daha ilgi çekici değil midir?

Ne dersiniz? Biz de özel hayatlara mı daha çok girelim?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye