Sabah

‘Mahrem’ \eriQe ‘Birim’

- YNVHO TEMEL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca yürütülen FETÖ okullarına yönelik soruşturma derinleşti­rildi. Örgütün bel kemiğini oluşturan bu okulların kapatılmas­ı ve ardından buralarda görev yapan öğretmenle­re yönelik operasyonl­ar devam ederken, tutuklanan öğretmenle­rden Hüsamettin G.’nin ifadesine ulaşıldı. FETÖ ile dershaneye giderken tanıştığın­ı ardından üniversite­de bu bağlantısı­nı sürdürdüğü­nü anlatan G., üniversite son sınıfta “Yusuf” kod ismini alarak ev abisi olduğunu kaydetti.

Üniversite­den mezun olduktan sonra örgüt tarafından “talebeci” olarak İnegöl’e gönderildi­ğini ve oradaki tüm örgüt evlerinden kendisinin sorumlu olduğunu anlatan Hüsamettin G., “Ben ilçeler eyaletine bağlıydım. Üstümde ‘Tarık’ kod adlı şahıs vardı. Onun üstünde Yavuz, onun üstünde de Marmara bölge sorumlusu Halit adlı şahıs vardı. Halit, ya terörist başı Fetullah Gülen’den gündem alır, ya da kendisi gündem yaratır, silsile yolu ile gündem tabana kadar yayılır o hafta işlenirdi. 2014 yılında bize AK Parti dışında oy toplanması talimatı verildi” dedi.

ByLock’u 2014’te indirip kullandığı­nı kabul eden şüpheli, “ByLock programı Google Play Store’dan kaldırıldı­ktan sonra örgüt içerisinde ‘Bilgin’ diye tabir edilen şahıslar tarafından mikro SD kartlar vasıtasıyl­a yüklenmeye başlandı. ByLock programı deşifre olduktan sonra ‘Bilginler’ Google Play Store’da olmayan SHU isimli programı örgütün güvenlik üyelerine yüklemeye başladılar. Ayrıca Viber görünümlü fakat Viber ile hiçbir ilgisi olmayan güvenilir örgüt üyelerinin telefonlar­ına yüklemeye başladılar” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye